- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ανανέωσε την πιστοποίηση των Ναυτοπροσκοπικών Σχολών των Ελλήνων Προσκόπων στο Lloyd’s Register
Ευχάριστα νέα για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
O διεθνής αναγνωρισμένος Νηογνώμων Lloyd’s Register ανανέωσε την πιστοποίηση του για ακόμη έναν χρόνο - έως τον Απρίλιο του 2019 (για πρώτη φορά το 2016) ως Πάροχο Εκπαίδευσης “Lloyd’s Register Approved Training Provider” για το σύνολο της εκπαίδευσης «Κυβερνήτου Ιστιοφόρου Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους» (συμπεριλαμβανόμενης και της σχολής Λεμβάρχου).
Πρόκειται για μία μοναδική στα χρονικά αναγνώριση για έναν εθελοντικό φορέα «στη θάλασσα», όπως η Προσκοπική Κίνηση, και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι αυτή η πιστοποίηση προέρχεται από τον παλαιότερο και έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αναγνωρισμένους νηογνώμονες διεθνώς.
Όπως όλοι γνωρίζουμε όμως, είναι δυσκολότερο να κρατηθείς σε μια «κορυφή» παρά να την ανέβεις. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποδείχθηκε για άλλη μια φορά άξιο να κατέχει την αναγνώριση ενός τόσο μεγάλου φορέα! Η πιστοποίηση αυτή ανανεώνεται κάθε χρόνο με επιθεώρηση (audit) σχολής από τον Lloyd’s Register, ο οποίος διαπιστώνει ότι η εκπαίδευση διεξάγεται σύμφωνα με τα πρότυπα και τον επίσης πιστοποιημένο από τους Lloyd’s Κανονισμό Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Ενηλίκων Στελεχών Ελλήνων Προσκόπων.
Η πιστοποίηση αποτελεί ευγενική χορηγία του Lloyd’s Register προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και έρχεται να επιβραβεύσει το ουσιαστικό έργο που πραγματοποιείται από το 1951 στον τομέα αυτό, καθώς και τη σε βάθος συστηματοποίηση που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια για συμμόρφωση με τα πρότυπα πιστοποίησης: ISO 9001:2008-ISO 10050-IWA 2 και LR.
Σημειώνεται ότι ταξιδεύουν στις Ελληνικές θάλασσες πάνω από 90 δεκάκωπες και εξάκωπες λέμβοι ενώ κάποιες από αυτές πρόσφατα, χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ως «Παραδοσιακά Σκάφη».