Market

H Tissot γιορτάζει τα 160 χρόνια της

Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 η πρώτη εκδήλωση της Tissot για τον εορτασμό των 160 χρόνων της μάρκας. Η Tissot φέτος γιορτάζει τα 160 χρόνια της, και υπό την αιγίδα της Ελβετικής πρεσβείας στην Αθήνα, υποδέχεται τους συνεργάτες της σε μία ιδιαίτερη έκθεση με τα αντιπροσωπευτικότερα ιστορικά και σύγχρονα μοντέλα της, η οποία λαμβάνει χώρα στην οικία του Ελβετού Πρέσβη στην Αθήνα από τις 27/5 έως τις 30/5.

Μερικά από τα ρολόγια που είδαν από κοντά οι καλεσμένοι, ήταν το πρώτο ρολόι – μενταγιόν του 1878, ένα κομψοτέχνημα που κυκλοφόρησε ειδικά για την τεράστια αγορά της Ρωσίας, καθώς και το χρυσό ρολόι τσέπης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Τσάρο Νικόλαο Β’ της Ρωσίας, με το πορτρέτο του σκαλισμένο στο καντράν.

Επίσης, το Antimagnétique, το πρώτο αντιμαγνητικό ρολόι του 1930, το Navigator του 1953, με τις 24 χρονικές ζώνες στο καντράν, το RockWatch του 1985, το πρώτο ρολόι φτιαγμένο από πέτρα (από βράχο των ελβετικών Άλπεων) ήταν μερικά από τα μοντέλα μεγάλης ιστορικής και τεχνολογικής αξίας που τράβηξαν τα βλέμματα των καλεσμένων.

Από τη συλλογή βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει και το πιο πρόσφατο δημιούργημα της εταιρίας, το φετινό Tissot Luxury Powermatic 80, και το οποίο παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσφατη έκθεση Baselworld 2013, στη Βασιλεία. Το Tissot Luxury Powermatic 80 είναι ένα ρολόι από ατσάλι και διαμάντια, με έναν νέο αυτόματο μηχανισμό από συνθετικό υλικό υψηλής απόδοσης, το οποίο προσφέρει εφεδρική ισχύ 80 ωρών.

Είναι άλλη μία εντυπωσιακή απόδειξη της φράσης με την οποία υπογράφει η Tissot, «Innovators by Tradition», «Κλασσική Πρωτοπορία».