Market

Aqua Active Therapy

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316735-624804.jpg

Το project

Το Aqua Active Therapy είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης (Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Ειδικού παιδαγωγικού) που εφαρμόζεται μέσα στο νερό. Είναι άρτια σχεδιασμένο από ειδικούς θεραπευτές ώστε να προσφέρει την κατάλληλη πρόκληση για μάθηση και εξέλιξη, σε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει ισχυρό κίνητρο, ασφάλεια και διασκέδαση.

Απευθύνεται σε παιδιά με: Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (Αυτισμό και άλλες Αναπτυξιακές διαταραχές όπως ΔΕΠ-Υ, Δυσπραξία, Σύνδρομα Down, Rett, Angelman κ.ά.), Νευρομυική Διαταραχή (Εγκεφαλική Παράλυση, Μυοπάθεια), Τραυματική εμπειρία στο νερό.

Δεδομένου ότι είναι ένα εκλεκτικό πρόγραμμα παρέμβασης, συνδυάζει στοιχεία από μεθόδους και τεχνικές διεθνώς αναγνωρισμένες για την εφαρμογή τους στον πληθυσμό που απευθύνονται (Sensory Integration, Halliwick, Bobath, PNF,TEACCH, PECS, Sherborne, Therapeutic Listening κ.ά.

Η παρούσα κατάσταση

Το Aqua Active Therapy ξεκίνησε το 2011 και ανά περιόδους έχει φιλοξενηθεί με πολύ αγάπη σε διάφορες πισίνες της Αθήνας όπως στα κολυμβητήρια Κολωνού, Περιστερίου, Πειραιά «Βοτσαλάκια», στο κέντρο αποκατάστασης «Ανάπτυξη» καθώς και στο γυμναστήριο «Fitness Star».

Σήμερα, το πρόγραμμα παρακολουθούν 20 παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, μοιρασμένα σε 2 διαφορετικές πισίνες της Αθήνας, που πληρούν κάποιες από τις ιδανικές συνθήκες και δέχτηκαν να μας φιλοξενήσουν για φέτος. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης έχει άμεση επίδραση στη λειτουργικότητα των παιδιών. Γεγονός που αυξάνει τον αριθμό συμμετοχής των παιδιών που βρίσκονται σε αναμονή, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα λόγω περιορισμένου χώρου και χρόνου στις πισίνες που ήδη φιλοξενείται το Aqua Active Therapy.

Το όραμα

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο θεραπείας, προσφέροντας τις ιδανικές συνθήκες για την κάλυψη των αναγκών τόσο των παιδιών όσο και της οικογένειας με: ασφαλείς και εργονομικά σχεδιασμένους χώρους, κατάλληλη θερμοκρασία νερού και περιβάλλοντος, ειδικά διαμορφωμένο βάθος πισίνας, αιωρούμενο εξοπλισμό, ελευθερία κίνησης και έκφρασης, φιλικό περιβάλλον.

Η χρηματοδότηση

Η υλοποίηση του στόχου μας απαιτεί την εξασφάλιση σημαντικών οικονομικών πόρων. Για το λόγο αυτό, επιλέγω να συμμετέχω στην καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης το PRAKSIS BCC, μέσω της πλατφόρμας One-up, η οποία εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτώβρη του 2015 σε μια προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδότησης με διαφανείς και ανοικτές διαδικασίες. Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2016 και μέσα σε 3 μήνες θα επιχειρήσει να επιτύχει τον οικονομικό της στόχο, ο οποίος είναι 11.000 ευρώ. Ποσό το οποίο εξασφαλίζει τα πρώτα έξοδα ενοικίασης του οικοδομήματος για 5 μήνες ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την καμπάνια: 

http://www.oneup.gr/project/aqua-active-therapy?request_locale=el

Η καμπάνια αυτή αποτελεί την απαρχή μιάς σειράς ενεργειών έτσι ώστε να καλυφθεί το 100% της απαιτουμένης χρηματοδότησης που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση του υδάτινου χώρου θεραπείας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ