Market

Δύο Έλληνες φοιτητές κερδίσαν το London Startup Weekend

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δύο Έλληνες φοιτητές, μαζί με την ομάδα τους κερδίσαν το London Startup Weekend που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Telegraph Media Group το περασμένο Σαββατοκύριακο όπου και παραβρέθηκαν CEOs από το Silicon Valley. Eπίσης πήρανε θετικά σχόλια και από τον δήμαρχο του Λονδίνου λέγοντας ότι το αντίστοιχο Ε.Σ.Υ. (NHS) θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει.

Η περιγραφή του app τους είναι η εξής: SmartWard - An app that helps save lives, SmartWard is a cross-platform, task management app, which improves communication and reduces human error in hospitals. Το app βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών και μειώνει το ανθρώπινο λάθος όταν αυτοί εκτελούν tasks. Η εφαρμογή στέλνει tasks που πρέπει να εκτελεστούν στο προσωπικό όταν αυτό έχει ασθενή από άλλη πτέρυγα ή τα εξωτερικά ιατρεία.

Επίσης, ενσωματώνει την χρήση των pagers (στην περίπτωση που θέλει ο γιατρός) με το να στέλνει ειδοποιήσεις ότι δημιουργήθηκε νέο task. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι δείχνει την παραμονή του κάθε ασθενούς και αυτό μπορεί να επιτρέψει καλύτερο προγραμματισμό για την έκδοση εξιτηρίων. Η ιδέα αυτή είναι μιας νεαρής γιατρού, Dr Michelle Teo, η οποία δουλεύει για το NHS στο Nottingham της Αγγλίας.

                                                  n


Για περισσότερες πληροφορίες: ιστοσελίδα, facebook