Market

Η Vodafone υποστηρικτής στην φωτογραφική επίσκεψη «Αρκτούρος 20x20»

Ο Αρκτούρος, το άγριο παιδί μεγάλωσε και φέτος κλείνει τα 20!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
28380-64347.jpg

Ο Αρκτούρος συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης στα δάση και στα βουνά και επισκέπτεται 20 επαγγελματικούς και κοινωνικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.Η γηραιότερη αρκούδα της Ευρώπης, ένας περήφανος λύκος, μία πανοραμική άποψη του Νυμφαίου την ώρα που δύει ο ήλιος, δασικά μονοπάτια, μία από τις εικόνες που οδήγησαν στην απαγόρευση των τσίρκων με ζώα, το πολύχρωμο δάσος της Ροδόπης, οι αλπικές λίμνες του Γράμμου, χιονισμένες κορυφές, μια επιχείρηση διάσωσης αρκούδας και άλλες αδημοσίευτες εικόνες είναι μερικές μόνο από τις 20 φωτογραφίες της έκθεσης που ξεδιπλώνουν την ψυχή του Αρκτούρου. Μια φωτογραφική επίσκεψη 20 ετών σε 20 χώρους της Θεσσαλονίκης από 16 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου.

Η Vodafone, με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων δράσης του Αρκτούρου υποστηρίζει τη φωτογραφική επίσκεψη «Αρκτούρος 20Χ20», στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της με την οργάνωση. Ο Αρκτούρος και η Vodafone από το 2008 υλοποιούν το πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας. Συγκεκριμένα, η επιστημονική ομάδα του Αρκτούρου, μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας της Vodafone, έχει συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για τον πληθυσμό της καφέ αρκούδας. Το επιστημονικό πρόγραμμα για την προστασία της καφέ αρκούδας αποτελεί μέρος του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει η Vodafone.

n

Ο Αρκτούρος, το άγριο παιδί μεγάλωσε και φέτος κλείνει τα 20! Γι’ αυτό την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, από τις 19.00 το απόγευμα το γιορτάζει με ένα πάρτι στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης (Ρογκότη 3) με ποτό, μουσική και θετική διάθεση κόντρα στο κλίμα των ημερών.

Η μεγαλύτερη ελληνική περιβαλλοντική οργάνωση, γιορτάζει για τα 20 χρόνια δράσης και κατακτήσεων για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον. Με μουσική από τους παραγωγούς του Republic 100.3, χορό μαζί με τους Lindy Hop Greece θα γίνει το... σώσε την αρκούδα, το λύκο και όλους τους άγριους των δασών. Μην το χάσετε! Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης θα είναι η Vodafone.

Οι δραστηριότητες του Αρκτούρου από το 1992 ως σήμερα είχαν σημαντικά αποτελέσματα:

Ο Αρκτούρος

Έληξε το φαινόμενο της αρκούδας χορεύτριας συνέβαλε στην απαγόρευση λειτουργίας τσίρκων με ζώα στην Ελλάδα.

Λειτουργεί πρότυπα καταφύγια άγριας ζωής για πρώην αιχμάλωτες αρκούδες και λύκους στο Νυμφαίο και την Αγραπιδιά της Φλώρινας.

Λειτουργεί κέντρα ενημέρωσης του κοινού για την αρκούδα και το λύκο.

Αναπαράγει και διανέμει δωρεάν σε κτηνοτρόφους ελληνικούς ποιμενικούς σκύλους σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν με παραδοσιακό και αποτελεσματικό τρόπο οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν οι αρκούδες και οι λύκοι στον άνθρωπο.

Επεμβαίνει στη χάραξη μεγάλων οδών και στην κατασκευή μεγάλων τεχνικών έργων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει ιδρύσει και διατηρεί το Εθνικό Μητρώο Αρκούδας με δείγματα γενετικού υλικού των αρκούδων (τρίχες τους) που συλλέγονται από ειδικές τριχοπαγίδες τοποθετημένες σε στύλους της ΔΕΗ.

Συμμετέχει σε μεσογειακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της χρήσης παράνομων δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλας). 

Επαναλειτουργεί και ζωντανεύει ορεινά μονοπάτια.

Αναβαθμίζει υποβαθμισμένες δασικές περιοχές με φυτεύσεις δέντρων (μέχρι σήμερα 150.000).

Λειτουργεί Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την προστασία άγριων ζώων.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ