Market

"Κάνε 1 Κίνηση!"

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23732-56171.jpg

 «Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!». Στα πλαίσια της νέας εκστρατείας της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ, λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.1againstracism.gr που μας προσκαλεί όλους να «Κάνουμε 1 Κίνηση».

Το γραφείο της Υ.Α καλεί όλους τους ανθρώπους να δημοσιοποιήσουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στην ρατσιστική βία. Ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2011 με το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, η δράση συνεχίζεται με την ιστοσελίδα, που ανανεώνεται σε τακτική βάση. Εκεί μπορεί κανείς να βρει, αλλά και να ανεβάσει άρθρα, μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο.

Στα πλαίσια της ίδιας εκστρατείας, η Υ.Α. πραγματοποίησε στις αρχές του έτους (4/1) από κοινού με τους Schooligans μια πολύ επιτυχημένη συναυλία στο ΒΙΟS, με τη συμμετοχή τεσσάρων μαθητικών συγκροτημάτων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και του MC Yinka.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί όλο και περισσότερος κόσμος σχετικά με το κοινωνικό πρόβλημα-φαινόμενο της ρατσιστικής βίας. Ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει στις επιθέσεις μίσους που πραγματοποιούνται όλο και συχνότερα κατά των αλλοδαπών και να προωθήσει ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Τα θύματα – πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά – δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις είτε γιατί φοβούνται (αντίποινα ή σύλληψη στην περίπτωση που στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων) είτε γιατί το θεωρούν μάταιο. Η ατιμωρησία και η ανοχή όμως διευρύνουν τον κύκλο της βίας. Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εξακολουθήσουμε όλοι να ζούμε χωρίς φόβο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελισάβετ Ναζλή, Συντονίστρια Εκστρατείας τηλ. 6942 297633, e-mail: 1@1againstracism.gr

Καίτη Κεχαγιόγλου, Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης, e-mail: kehayioy@unhcr.org

Στέλλα Νάνου, Βοηθό Τομέα Ενημέρωσης, e-mail: nanou@unhcr.org

Και 1 θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ!

Κάνε 1 κίνηση: www.1againstracism.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ