Market

Persol Magnificent Obsessions: 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας σε φιλμ

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«PERSOL MAGNIFICENT OBSESSIONS», 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας σε φιλμ, φόρος τιμής στους δέκα κινηματογραφιστές της έκθεσης και στην ανθρώπινη ανάγκη της δημιουργίας.

Οι «PERSOL MAGNIFICENT OBSESSIONS» 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας αποτελούν τη δεύτερη σε μια σειρά εκθέσεων που διεξάγονται εδώ και τρία χρόνια και που γιορτάζουν τις ιστορίες της υπέρμετρης δεξιοτεχνίας πίσω από κάποιες από τις πιο συμβολικές και επιβλητικές στιγμές του κινηματογράφου επί της οθόνης.

Από το 2011, οι «PERSOL MAGNIFICENT OBSESSIONS» 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας εμπνέονται από τη χειροποίητη διαδικασία τριάντα βημάτων της Persol, η οποία είναι συνώνυμη της διαδικασίας των βημάτων που απαιτούνται για μια εξαιρετική κινηματογράφηση. Κάθε χρόνο, η Persol θα γιορτάζει δέκα ιστορίες έντονου πάθους, εις βάθος έρευνας, και εξονυχιστικής προσοχής στη λεπτομέρεια, με μια σειρά εκθέσεων, έφορος των οποίων θα είναι ο διάσημος ειδικός του κινηματογράφου και της σύγχρονης τέχνης, Michael Connor.

Κάθε ταινία αναδύεται από μια ομάδα ατόμων, τα οποία συνδυάζουν το ταλέντο, την αφοσίωση και τη δημιουργικότητά τους, στο εργαστήριο της Persol στο Lauriano (Βόρεια Ιταλία), κάθε ζευγάρι γυαλιά περνά από τα χέρια τουλάχιστον 15 ειδικευμένων δεξιοτεχνών, κάθε ένας από τους οποίους συμβάλλει μοναδικά και ουσιαστικά στο τελικό προϊόν.

n

Κάθε λεπτομέρεια είναι το αποτέλεσμα έρευνας και δουλειάς, η επιδίωξη της τελειότητας με λίγα γραμμάρια acetate, μετάλλου και γυαλιού. Κατασκευασμένα με τη μεγαλύτερη φροντίδα που απαιτεί 30 βήματα χειροποίητης εργασίας, τα Persol εκπροσωπούν μία τέχνη που χρησιμοποιεί φακούς και σκελετούς. Με έφορο τον Michael Connor – ο οποίος αναδείχθηκε ως ένας από τους «Νέους Πολλά Υποσχόμενους Εφόρους» το 2010, του Time Out New York –η«PERSOL MAGNIFICENT OBSESSIONS: 30 ιστορίες δεξιοτεχνίας σε φιλμ αποσκοπεί στο να αποδείξει ότι, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για μια ταινία ή για ένα ζευγάρι γυαλιών, μόνο μέσω της ασυμβίβαστης θέλησης για τελειότητα μπορεί κάποιος να δημιουργήσει πραγματικά ένα έργο τέχνης.

n

Από τα τέλη Ιουνίου και εξής, το βιβλίο MAGNIFICENT OBSESSIONS. Η Persol, ο κινηματογράφος, και η δεξιοτεχνία θα διατίθεται προς πώληση στο Museum of the Moving Image (Νέα Υόρκη) και στα καλύτερα βιβλιοπωλεία της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης.

Έκθεση

PERSOL MAGNIFICENT OBSESSIONS

30 ιστορίες δεξιοτεχνίας σε φιλμ

Museum of the Moving Image

36-01 35η Λεωφόρος/ Αστόρια, 11106 Νέα Υόρκη

Εκδήλωση Έναρξης Έκθεσης/ 13 Ιουνίου 2012

7:30μμ – 10:30μμ

μόνο με πρόσκληση

Ημέρες Λειτουργίας/ 14 Ιουνίου – 19 Αυγούστου 2012

Τρίτη – Πέμπτη: 10:30πμ – 5:00μμ

Παρασκευή: 10:30πμ – 8:00μμ (Ελεύθερη είσοδος: 4:00μμ – 8:00μμ)

Σάββατο και Κυριακή: 10:30πμ – 7:00μμ