Market

«From Athens to London: Shape Your Future»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23373-55384.jpg

Μπορεί η φωνή των νέων να φτάσει στο κέντρο λήψης των πολιτικών αποφάσεων, το Ευρωκοινοβούλιο; Και δη από μια εκλεγμένη ομάδα από τους ίδιους τους νέους; Και όμως μπορεί.

Με κατανόηση στην ιδιαιτερότητα των καιρών που διανύουμε και την ανάγκη των νέων να έχουν λόγο στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους, το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future» που διοργανώνει φέτος η «Μαθητιάδα», δίνει στους νέους τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους για το μέλλον τους, και αυτή να ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στο facebook, οι νέοι καλούνται να γράψουν τις προτάσεις τους για ένα καλύτερο μέλλον. Οι επικρατέστερες προτάσεις θα καθοριστούν από διαδικτυακή ψηφοφορία, και αφού αξιολογηθούν, θα αναδειχθούν σε συζήτηση που θα λάβει μέρος στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς 10 τυχεροί νέοι θα παραβρεθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν με τους Ευρωβουλευτές τις συγκεκριμένες προτάσεις τους.

n

Επιπλέον, μία σειρά από εκδηλώσεις έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ενημέρωση των νέων για το πρόγραμμα – μια πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα αλλά αποσκοπεί να προσεγγίσει τους νέους ολόκληρης της Ευρώπης. Το πρόγραμμα ήδη έδωσε το παρών στη Γιορτή Νεολαίας (Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων 2014) και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Νέων (Αθήνα). Επόμενος σταθμός είναι το Athens Live School Festival στις 23-24/06, στην Τεχνόπολη και στη συνέχεια η ανοιχτή συζήτηση στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (02/07), ενώ ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις του εξωτερικού. Μπείτε στη σελίδα και μείνετε ενημερωμένοι για τις επόμενες συναντήσεις που προγραμματίζονται.

Οι νέοι έχουν όραμα για το μέλλον, και είναι πλέον καιρός να ακουστεί η φωνή τους! Τέτοιες προσπάθειες μπορεί να ξεκινούν μικρές, αξίζουν όμως την υποστήριξη όλων μας, καθώς η συμβολή καθενός από εμάς μπορεί να είναι καθοριστική στην προσπάθεια του προγράμματος «From Athens to London: Shape Your Future» να δώσει στους νέους το βήμα που δικαιούνται.

Μην αφήνετε άλλο το μέλλον σας στην τύχη! Επισκεφθείτε τη σελίδα, και γράψτε την πρόταση σας γιατί αξίζει μόνο να πιστέψουμε για να το κάνουμε πραγματικότητα: το μέλλον έτσι όπως ακριβώς το έχουμε φανταστεί!

 

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ