Market

Η Lidl Hellas, μια ελληνική πρωτοπόρος εταιρία

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Lidl Hellas, μια ελληνική πρωτοπόρος Εταιρία Super Market διαθέτει περισσότερα από 215 καταστήματα και περισσότερες από 4.000 μόνιμες θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχει ήδη επενδύσει κατά τη 13ετή πορεία της στην Ελλάδα περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια Ευρώ. Γιατί στην Ελλάδα δραστηριοποιούμαστε κι εδώ επιθυμούμε να αναπτυχθούμε και στο μέλλον.

Επένδυση - Ανάπτυξη. Εν μέσω μιας εποχής οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλους τους τομείς της ανθρώπινης αλλά και της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η Lidl Hellas στοχεύει να συνεισφέρει το τρέχον οικονομικό έτος επιπλέον 70 εκατομ. Ευρώ στην περεταίρω ανάπτυξη της χώρας τονώνοντας σε μια κρίσιμη εποχή άμεσα και αποτελεσματικά την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία. Μέσω της δραστηριότητας και παρουσίας της, προσδίδει πολυάριθμα οφέλη τόσο στον ελληνικό πληθυσμό όσο και στους ίδιους τους συνεργάτες της. Η εξάπλωση και η προώθηση του εμπορίου, η δημιουργία και υποστήριξη 50.000 άμεσων κι έμμεσων θέσεων εργασίας αλλά, πάνω από όλα, η οικονομική αποταμίευση είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα της παρουσίας των καταστημάτων της Lidl στη εγχώρια αγορά.

Έλληνες προμηθευτές – Προώθηση Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Ως μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά θέτει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και των Ελλήνων προμηθευτών. Ως εκ τούτου, η Lidl Hellas συνεργάζεται με περισσότερους από 1.500 προμηθευτές & παρόχους υπηρεσιών στην Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, προωθεί ετησίως κάνοντας γνωστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο ελληνικά προϊόντα αξίας μεγαλύτερης των 600 εκατομ. Ευρώ. Φιλοξενεί σε καταστήματα χωρών όλης της Ευρώπης ελληνικές θεματικές εβδομάδες προϊόντων, όχι μόνο προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα αλλά δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στις ξένες αγορές και στους καταναλωτές να έρθουν σε επαφή με αυτά.

Κοινωνική υπευθυνότητα. Ιδιαίτερα σημαντικός τομέας δραστηριότητας αποτελεί για τη Lidl η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Ετησίως διαθέτει περισσότερα από 320.000 Ευρώ για την ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων ΕΚΕ.

Η Lidl Hellas πέτυχε σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας μια θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες κοινωνικά υπεύθυνες εταιρίες στην Ελλάδα (σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Επικοινωνίας του 2011). Αποτελεί μια από τις λίγες εταιρείες που αναπτύσσει στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Επαγγελματικού Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εδώ τις «Καλές Πρακτικές» της με στόχο τη διάδοση τους, την ενημέρωση της κοινωνίας και την αφύπνιση του εθελοντισμού μέσα στον καθένα μας.

Διατροφή – Υγεία. Πιο συγκεκριμένα η Lidl θέτει σήμερα, μέσω των δράσεών της, τα θεμέλια για ένα ασφαλέστερο μέλλον των παιδιών της κοινωνίας μας, αναπτύσσοντας δράσεις για την ενημέρωση τους πάνω στη διατροφή και στην άθληση. Συνεργαζόμενη με ΜΚΟ και εξειδικευμένους παιδοδιατροφολόγους υλοποιεί σε σχολεία μεγάλων πόλεων ενημερωτικά διατροφικά σεμινάρια με στόχο τη μύηση των παιδιών σε υγιεινούς τρόπου διατροφής και την πρόληψη σημαντικών προβλημάτων, όπως αυτό της παχυσαρκίας.

Αναπτύσσει επίσης σε καταστήματά της, αθλητικές δραστηριότητες με την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού δίνοντας έναυσμα στα παιδιά να ακολουθήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής, ενσωματώνοντας την άθληση στην καθημερινότητά τους. Χορηγεί το εργαστήριο Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής του ολυμπιακού Μουσείου και υποστηρίζει αντίστοιχες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της προώθησης ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής. Με το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» η Lidl συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα συνεχούς ιατρικής περίθαλψης και ενημέρωσης.

Κοινωνία. Στην εποχή της κρίσης που πλήττει την πλειοψηφία των πολιτών, η Lidl συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής τους με την κοινωνική προσφορά, τη στήριξη και ενίσχυση τους. Μέσα σε λιγότερα από δύο έτη η Lidl έχει ενισχύσει τις τοπικές κοινωνίες και τα ιδρύματα προσφέροντας προϊόντα αξίας πάνω από 60.000 Ευρώ.

Έχει αναπτύξει μαζί με όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος ένα δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς προϊόντων, όπου κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αφήσει σε ειδικά καρότσια προϊόντα για τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Μέχρι τώρα έχει προσφέρει περισσότερα από 3.800 καρότσια προϊόντα στα πλαίσια της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Συνεργάζεται με Δήμους της Ελληνικής Επικράτειας χορηγώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα όχι μόνο τρόφιμα αλλά και είδη ένδυσης και υπόδησης για όλους όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης, συμμετέχει δραστικά στα συσσίτια των Δήμων για τους άστεγους.

Περιβάλλον. Με περιβαλλοντική συνείδηση συμβάλλει ακόμα στην προστασία του περιβάλλοντος δημιουργώντας και συντηρώντας χώρους πρασίνου σε μεγαλουπόλεις της Ελλάδος, προσφέροντας στους πολίτες υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης.


Με την ίδια δυναμική η Lidl θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα ενισχύοντας την ελληνική οικονομία και προβάλλοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, που μέσα από τις δράσεις του αγγίζει το 90% του πληθυσμού της ελληνικής επικράτειας.