Market

Iδέες για κουζίνες με οικολογική συνείδηση

Η ΙΚΕΑ έχει μια... "ιδέα"

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20696-50696.jpg

Καλλιεργήστε τα δικά σας!

Σε κάθε κουζίνα βασικός κανόνας είναι να έχετε εύκολη πρόσβαση σε όλα τα υλικά που μαγειρεύετε, όπως τα φρέσκα βότανα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σετ από βαζάκια Örtig, ειδικά για μυρωδικά/μπαχαρικά, ή τα αυτοποτιζόμενα κασπό Jubel, ή ακόμη και φλιτζάνια τσαγιού για να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να τα βάζετε στη λίστα των αγορών σας, αφού θα τα βλέπετε να μεγαλώνουν στο παράθυρό σας.

Για υγιεινή διατροφή.

Καλλιεργώντας κάποιες τροφές μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τρώμε και υγιεινά! Δεν μπορούμε όπως να καλλιεργούμε τα πάντα...θα χρειαστεί να πάμε και για ψώνια! Αναζητήστε οργανικές τροφές, που έχουν δημιουργηθεί με αγάπη και φροντίδα, ακόμα και όταν επισκέφτεστε την ΙΚΕΑ. Στο σουηδικό κατάστημα τροφίμων της ΙΚΕΑ θα βρείτε 15 είδη οργανικών προϊόντων όπως μαρμελάδες, ζυμαρικά, ποτά και πολλά άλλα – τα οποία έχουν παραχθεί χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

 n


Χωρίς σπατάλη.

Ενώ μαγειρεύετε, η κουζίνα σας όχι μόνο μπορεί να είναι λειτουργική και όμορφη αλλά μπορεί και να σας βοηθά να εξοικονομείτε νερό και ενέργεια. Είναι πολύ εύκολο! Χρησιμοποιήστε με την κατσαρόλα σας ένα ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό όπως το Stabil, για να μαγειρέψετε πολλά λαχανικά μαζί. Η σειρά οργάνωσης Boholmen για το νεροχύτη, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε νερό και χώρο! Όλες οι βρύσες στις κουζίνες ΙΚΕΑ μείωνουν τη ροή του νερού χωρίς να επηρεάζουν την πίεση του. Ο φωτισμός με τεχνολογία Led και οι ηλεκτρικές συσκευές ενεργειακής κλάσης "A" σας βοηθούν να μειώσετε τις δαπάνες στην κουζίνα σας.

 

Έξυπνη χρήση και οικονομία.

Μια κουζίνα με οικολογική συνείδηση προσπαθεί να αξιοποιεί τα υλικά με τον καλύτερο τρόπο και περιορίζει την σπατάλη. Όταν έχετε ξοδέψει χρόνο και χρήματα για να προετοιμάσετε ένα γεύμα, αξιοποιήστε τα στο έπακρο! Χρησιμοποιήστε Raritet και Pruta δοχεία αποθήκευσης τροφίμων και Istad επανασφραγιζόμνες πλαστικές σακούλες συντήρησης, ώστε να βλέπετε το περιεχόμενο και να μην ξεχνάτε να το καταναλώσετε. Ταξινομήστε και ανακυκλώστε όσο μπορείτε από τα υπολείμματα, είτε είναι συσκευασίες ή οτιδήποτε άλλο. Οι κάδοι διαλογής Sortera και Rationell σας βοηθούν να διαχωρίσετε ότι πρόκειται να στείλετε στην ανακύκλωση.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ