Market

Πρότυπη Εκπαιδευτική εφαρμογή για iPad από την TopCreations και την ΑΒλόγος

Η TopCreations (http://t-c.gr) σχεδίασε και ανέπτυξε το εκπαιδευτικό παιχνίδι ΑΒγράφω , το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 ετών

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η TopCreations (https://t-c.gr) σχεδίασε και ανέπτυξε το εκπαιδευτικό παιχνίδι ΑΒγράφω , το οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 8 ετών και αποτελεί έναν ολοκληρωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο σωστής γραφής των γραμμάτων για την πλατφόρμα του iPad. H επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση ανήκει στο Κέντρο Λογοπεδικής AB λόγος και την Δρ. Λογοθεραπείας Βασιλική Μπουγιοτοπούλου.

Στην πλήρη έκδοση, η οποία διατίθεται στο AppStore για 2,99€, η εφαρμογή καλύπτει όλα τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου (πεζά & κεφαλαία) μαζί με τα δίψηφα τα οποία αντιπροσωπεύουν όλα τα φωνήματα (ήχους) της ελληνικής γλώσσας καθώς επίσης τους αριθμούς από το 0 – 10 αλλά και μια σειρά σχημάτων.

Το παιδί πριν ξεκινήσει τη διαδικασία γραφής καλείται να επιλέξει την επιφάνεια γραφής, ανάλογα με το αν είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας. Στη συνέχεια, εφόσον επιλέξει τα γράμματα καλείται να ακολουθήσει τα ίχνη του γράμματος επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο σημείο αφετηρίας και να ολοκληρώσει τη γραφή του γράμματος. Στην προσπάθειά του αυτή, μπορεί να βοηθηθεί από υποστηρικτικές λειτουργικότητες όπως η εκφώνηση και η οπτική απεικόνιση του γράμματος και οθόνη η οποία αναπαριστά τον ορθό τρόπο γραφής του γράμματος, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ο ήχος του.

Στην περίπτωση που κάνει λάθος στη φορά γραφής, ενεργοποιείται ένας μηχανισμός ο οποίος «σταματάει» τη γραφή και το παιδί βλέπει το λάθος, το “σβήνει” και οδηγείται στην αφετηρία. Με την ορθή ολοκλήρωση της γραφής ακούγεται ο ήχος επιβράβευσης για την προσπάθεια του. Το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει την ψηφιακή γόμα για να κάνει μια διόρθωση ή να ξεκινήσει από την αρχή, και την παλέτα των χρωμάτων για να επιλέξει το χρώμα που του αρέσει. Με αυτή τη λογική και ακολουθώντας τα πλήκτρα πλοήγησης μπορεί να μετακινηθεί στο σύνολο των γραμμάτων, των αριθμών και βέβαια των σχημάτων. Παράλληλα, το παιδί έχει συνολική οπτική πρόσβαση στα γράμματα, τους αριθμούς και τα σχήματα που καλείται να ολοκληρώσει τη γραφή τους μέσα από πίνακες που έχουν σχεδιαστεί.

To link στο iTunes για την εφαρμογή πλήρη έκδοση της εφαρμογής ΑΒγράφω.

Στη δωρεάν διαθέσιμη, light έκδοση, η εφαρμογή ΑΒγράφω, καλύπτει τα 8 κεφαλαία γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου, από το Α - Θ.