Market

Ημερίδα με θέμα την παιδική κακοποίηση από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

Με αφορμή την εμπειρία της 2ετούς λειτουργίας του Δικτύου Ξενώνων Κακοποιημένων Παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS και των προβληματισμών που έχουν προκύψει

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με αφορμή την εμπειρία της 2ετούς λειτουργίας του Δικτύου Ξενώνων Κακοποιημένων Παιδιών των Παιδικών Χωριών SOS και των προβληματισμών που έχουν προκύψει σε ότι αφορά την έλλειψη των απαραίτητων φορέων και θεσμών, τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: ΔΙΚΤΥΟ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Προσεγγίσεις στην παιδική κακοποίηση: από την προστασία στη θεραπεία και την αποκατάσταση». Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από ειδικούς της ψυχικής υγείας και εκπροσώπους της παιδικής προστασίας σχετικά με θέματα που αφορούν στην κακοποίηση-παραμέληση των παιδιών: θεσμικές απαντήσεις στις ατομικές  και οικογενειακές ανάγκες, αλλά και στις θεσμικές ελλείψεις και ανάγκες στο έργο των δομών φροντίδας και φιλοξενίας των βρεφών και νηπίων θυμάτων κακοποίησης ή/και παραμέλησης. 

Παράλληλα, θα τεθεί το ζήτημα της παιδικής φτώχειας και οι καλές πρακτικές στη πρόληψη της κακοποίησης, καθώς και η αξιολόγηση της λειτουργίας του Ξενώνα «SOS ΕΛΙΖΑ», από τους ερευνητές του ΕΚΚΕ. 

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχει ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γ. Μόσχος που θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα: Ο θεσμός του Συνηγόρου του παιδιού και οι θεσμικές προκλήσεις για την προστασία των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών. 

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, βρεφικής και νηπιακής φροντίδας, προσχολικής εκπαίδευσης, εισαγγελίες ανηλίκων και υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων καθώς και σε εκπροσώπους φορέων παιδικής προστασίας και φροντίδας και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

INFO: Ημερίδα με θέμα: ΔΙΚΤΥΟ ΞΕΝΩΝΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ «Προσεγγίσεις στην παιδική κακοποίηση: από την προστασία στη θεραπεία και την αποκατάσταση», από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Πέμπτη 14  Απριλίου 2011, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας  20, Αθήνα) από τις 9:00π.μ. – 15:00μ.μ .