Market

50 Έλληνες επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα!

Το πρόγραμμα Heritage Greece από το Deree

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όπου και αν βρεθείς, με όποιον και αν μιλήσεις, θα ακούσεις να λέει «ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα αν ήμασταν στο εξωτερικό». Και από την άλλη, oi τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας εκθειάζουν τις ομορφιές της, τη φιλοξενία και τη φιλοσοφία των Ελλήνων και λένε πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε αυτή τη χώρα.

Όμως υπάρχουν και εκείνοι που είναι και Έλληνες και «ξένοι» μαζί. Οι γονείς και οι παππούδες τους έφυγαν πριν χρόνια για την Αμερική, κυνηγώντας και εκείνοι, όπως κι εμείς, ένα καλύτερο αύριο. Τα χρόνια πέρασαν και ούτε οι ίδιοι, ούτε τα παιδιά τους κατάφεραν να γυρίσουν. Η Ελλάδα παρέμεινε γι’ αυτούς η «μαμά πατρίδα» που πάντα ονειρεύονται να επισκεφτούν.

Το Deree, σε συνεργασία με το National Hellenic Society (NHS), υλοποιεί τα τελευταία έξι χρόνια το πρόγραμμα Heritage Greece, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά αυτά να επισκεφτούν τη χώρα των προγόνων τους και να γνωρίσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά. Το πρόγραμμα καλύπτει κάθε καλοκαίρι τα έξοδα 50 Ελληνοαμερικανών φοιτητών, ηλικίας 18-26, ώστε να επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά, να φιλοξενηθούν στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για δύο εβδομάδες και να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να είσαι Έλληνας!

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος αναπτύσσονται δεσμοί μεταξύ φοιτητών, καθώς υπάρχει μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών του Deree, οι οποίοι αναλαμβάνουν να μυήσουν τους «φιλοξενούμενους» στους τόπους, την κουλτούρα και τη ζωή της Ελλάδας. Μέσα σε δύο εβδομάδες, οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μαθαίνουν Ελληνικά και παραδοσιακούς χορούς, ενώ γεύονται τις μοναδικές λιχουδιές της ελληνικής κουζίνας.

Το ταξίδι τους όμως δεν σταματά εκεί! Επισκέπτονται τους κυριότερους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζουν τα ελληνικά νησιά, αλλά και τι πραγματικά πάει να πει «κέφι» και ελληνική διασκέδαση. 14 μέρες, απίστευτες στιγμές αποτυπωμένες από τον φακό του φοιτητή του Deree και μέλος της ομάδας ACG Peers, James Βουτσά!

 image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Μπορείτε να επισκεφθείτε το blog του Heritage Greece 2016 εδώ