Market

Keybar Echo Festival: 06/07-07/07/2016

Δυο βραδιές γεμάτες μουσική και ήχους από το soundtrack της καλοκαιρινής Αθήνας, στο γνωστό πεζοδρόμιο της οδού Πραξιτέλους

6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132269-300553.jpg

Το KEYBAR, για τέταρτη χρονιά παρουσιάζει το μικρότερο φεστιβάλ στο κέντρο της πόλης.

Δυο βραδιές γεμάτες μουσική και ήχους από το soundtrack της καλοκαιρινής Αθήνας, στο γνωστό πεζοδρόμιο της οδού Πραξιτέλους 37. Παράλληλα το πάνω key θα φιλοξενεί το Pineapple Republic (pop up shop, vintage καλοκαιρινά ρούχα, αξεσουάρ & αντικείμενα για αγόρια και κορίτσια με τιμές απο 5–25€).

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν:

MECHANIMAL

CYANNA MERCURY

THE CAVE CHILDREN

THE WRINKLED SUITS

ΠΡΟΦΙΛ

DEAF RADIO

MANI DEUM

Τις βραδιές θα πλαισιώσουν με τις μουσικές επιλογές τους από τα decks του KEYBAR οι JJ Pallis, Alekos Sorros & The Noise Figures.

Ώρα έναρξης 21:00

TΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

MECHANIMAL

CYANNA MERCURY

THE CAVE CHILDREN

JJ Pallis & Alekos Sorros στα decks

Visuals: Haris La

Henna tatoos by Sailor Jerry

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

THE WRINKLED SUITS

ΠΡΟΦΙΛ

DEAF RADIO

MANI DEUM

The Noise Figures στα decks

Visuals: Haris La


Mechanimal

MECHANIMAL

Oι Mechanimal είναι ένα οπτικοακουστικό σύνολο με έδρα την Αθήνα που δημιουργήθηκε το 2011 από τον μουσικό – παραγωγό, Γιάννη Παπαϊωάννου. Η μουσική γλώσσα των Mechanimal μπορεί να αναχθεί σε μια ευρεία γκάμα μουσικών ειδών. Αν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Μechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το “drone ‘n’ roll”, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στην μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ηλεκτρονικώνήχων και krautrock ρυθμού, το οποίο διαπερνάς ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος. Το τρίτο τους άλμπουμ «ΔΠΔ» κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2016, με γυναικεία φωνητικά από την νέα τραγουδίστρια της μπάντας, Ελένη Τζαβάρα ενώ η μουσική τους κατεύθυνση αιχμαλωτίζει, αυτήν τη φορά, το μυστήριο που βρίσκεται στην ήσυχη ζωή μακριά από την πόλη. Το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμά του σε ένα απτό μέσο. Το «ΔΠΔ» είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956 – 2013) και κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear. H σημερινή σύνθεση της μπάντας στις συναυλίες συμπεριλαμβάνει την Ελένη ΤΖαβάρα στα φωνητικά, τον Τάσο Νικογιάννη στις κιθάρες, τον Αντώνη Χαραλαμπίδη στα τύμπανα, την Αγγελική Βρεττού στις προβολές βίντεο και τον Γιάννη Παπαϊωάννου στα πλήκτρα και ηλεκτρονικά.

http://mechanimal.gr/


image

CYANNA MERCURY

Με πληθώρα επιρροών από το δυτικό psych και τις blues ρίζες, μέχρι την ελληνική παράδοση και τις ανατολίτικες αναφορές, ο όρος “ψυχεδελικό rock” είναι η βάση, αλλά δεν ορίζει απόλυτα, τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του ήχου των Cyanna Mercury. Το πρώτο δείγμα των ηχογραφήσεων της νεοσύστατης μπάντας δόθηκε το καλοκαίρι του 2014, με την κυκλοφορία του 2-track single "Ode To The Absent Father", που περιείχε και το "Dirty Things" Από τότε μερικές ζωντανές ηχογραφήσεις, ένα live video με τίτλο "Nothing We Can Do", από την ζωντανή εμφάνιση τους στη μουσική εκπομπή Mezzo Voce TV της Γαλλικής τηλεόρασης, καθώς και το "The Four Horsemen" των Aphrodite's Child, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο "Dirty Things EP" του 2015, έχουν συμπληρώσει την εικόνα. Πρόσφατα η μπάντα δημοσίευσε τρία νέα τραγούδια από το "Archetypes", τα “If We Were Blind”, “Snake” και “Horse Dark As Night”, που αποτελούν μια εισαγωγή στον ήχο του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, και έχουν γυρίσει αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Ιωάννινα, Ξυλόκαστρο, Πάτρα, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη) στο πλαίσιο της περιοδείας τους “Cyanna Mercury In Concert”.

http://cyannamercury.com/


image

THE CAVE CHILDREN

Οι Cave Children δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2013 και αποτελούνται από τους Βασίλη Βλαχάκο ( φωνή , κιθάρα ) , Δημήτρη Στεργίου ( τύμπανα ) , Ορέστη Μπενέκα ( synths , φωνητικά ) και Βασίλη Νιτσάκη ( μπάσο ) . Κυκλοφορησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, με τίτλο Quasiland στα μέσα της προηγούμενης χρονιάς από την Inner Ear Records, η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές εκτός συνόρων με κορυφαίες εκείνες των NME, Happy Magazine και Shindig! Magazine. Στην Ελλάδα φιγουράρει στις περισσότερες λίστες κορυφαίων κυκλοφοριών για το 2015. Τα δυναμικά live και οι πολλαπλές αναφορές στη μουσική τους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των CC . Το να κατατάξει κανείς τον ήχο τους σε ένα μόνο είδος δεν ειναι εφικτό : Progressive pop, garage rock, ατμοσφαιρικό indie με αναφορές σε κινηματογραφική μουσική και εμφανείς επιρροές από Danny Elfman και Camille Saint-Saens, είναι κάποιοι από τους “τίτλους τιμής” που έχουν χαριστεί στο Quasiland. Αν και μετρούν μόνο 3 χρόνια πορείας , έχουν συμμετάσχει σε μεγάλα φεστιβάλ (ένα εκ των οποίων το Fengaros Festival της Κύπρου) και ως opening acts σε καταξιωμένες μπάντες της διεθνούς εναλλακτικής μουσικής, όπως οι Radio Moscow και οι Ought. H νέα τους δισκογραφική δουλειά θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear Records μέσα στο 2016.

https://www.facebook.com/cavechildren/


image

THE WRINKLED SUITS

Οι Wrinkled Suits φτιάχτηκαν για να καταστρέφονται σε κάθε εμφάνισή τους. Η συμμορία του των τριών αυτών τύπων έχει πάντα στόχο να κατακτήσει τα αυτιά και τις καρδιές μας. Δυνατό rock’n’roll με post-punk ευαισθησίες και country περιπέτειες, με ένταση και χωρίς όρια.

https://www.facebook.com/TheWrinkledSuits/


profilband

ΠΡΟΦΙΛ

Πέτρος Κασιμάτης (Φωνητικά)

Ηλίας Πολυχρονόπουλος (Ηλ. Μπάσο)

Μανώλης Ρίζος (Τύμπανα)

Γιώργος Συλλιγάρδος (Κιθάρες)

Οι ‘Προφίλ’ δημιουργήθηκαν το 2000 από τους Πέτρο Κασιμάτη, Γιώργο Συλλιγάρδο, Σπύρο και Ηλία Πολυχρονόπουλο και Μανόλη Ρίζο, ήδη φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα το groupέχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό live εμφανίσεων σε γνωστούς χώρους της Αθήνας όπως: Κύτταρο, Rodeo club, Σταυρός του Νότου, KooKoo, Nueva Trova, Camel club, Mike’s Irish Bar, Stage club, Μουσική Σκηνή «Αθήνα», Afterdark, Γυάλινο Upstage κ.α.

Οι ‘Προφίλ’ έχουν εμφανιστεί ως support με γνωστά συγκροτήματα της ελληνόφωνης alternative σκηνής όπως Υπόγεια Ρεύματα, Ενδελέχεια, Ανοιχτή Θάλασσα κ.α.

Είτε ως cover band, είτε παρουσιάζοντας δικές τους δουλειές, οι ‘Προφίλ’, άρχισαν να αποκτούν ένα μικρό αλλά δυναμικό κοινό. Το group ηχογράφησε τα Χριστούγεννα του 2001 ένα promo e.p. με 7 δικές του συνθέσεις. Με το e.p. αυτό συμμετείχε στο Pop and Rock Contest Festival που διοργάνωσε το Ωδείο Μουσικής Φίλιππος Νάκας τον Δεκέμβρη του 2003, όπου και επιλέχθηκε στην τελική εικοσάδα μέσα από 400 συμμετοχές πανελλαδικά.

Το 2006 οι ‘Προφίλ’ άρχισαν να ηχογραφούν – κάνοντας οι ίδιοι την παραγωγή – πολλά νέα τραγούδια, 11 από τα οποία περιλαμβάνονται στον πρώτο τους promo LP. Το 'Καλημέρα Τυχερέ Άνθρωπε’, επηρεασμένο από πολλές μουσικές φόρμες όπως alternative, punk, art/post rock, garage και folk, αποτελεί την πρώτη δισκογραφική απόπειρα του συγκροτήματος.

Το 2010 ηχογράφησαν ένα promo e.p. με τρία καινούρια κομμάτια επηρεασμένα από γεγονότα όπως ο Δεκέμβρης του 2008, η κρίση αλλά και το τέλμα στο οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία. Τον Δεκέμβρη του 2012 το συγκρότημα συμμετείχε στον Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κοζάνη, όπου και κατέλαβε την 1η θέση με το κομμάτι ‘Κι αν μοιάζει η μέρα’.

Οι ‘Προφίλ’ συνθετικά κινούνται στον χώρο του ελληνόφωνου ανεξάρτητου rock όμως οι κύριες επιρροές τους προέρχονται από την ξένη κιθαριστική σκηνή και από σχήματα όπως οι radiohead, placebo, sonic youth, cure, pearljam, depeche mode κ.α. Επίσης το group έχει επιρροές από Έλληνες δημιουργούς όπως Τρύπες, Διάφανα Κρίνα, Υπόγεια Ρευματα, Ενδελέχεια, Θ. Παπακωνσταντίνου κ.α.

Αυτή τη περίοδο το γκρουπ πραγματοποιεί live σε γνωστά στέκια της Αθήνας και παρουσιάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Τα “Αόρατα παιδιά”, ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2015. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο των ‘Προφίλ’ και η μίξη – mastering από τον Αντρέα Βαιτούδη στο GFS pro studio. Ο δίσκος διανέμεται στις συναυλίες των ‘Προφίλ’.

Επίσης μπορεί να κατεβαστεί δωρεάν από την ιστοσελίδα www.profil.band


 image

DEAF RADIO

Οι Deaf Radio είναι μία μπάντα από την Αθήνα και υπάρχουν από το 2015, οπότε και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους single αποτελούμενο από δύο κομμάτια (Down On Her Knees, No Hay Banda). Τον Μάιο του 2016 ηχογραφούν το πρώτο τους full album, με τίτλο "Alarm", που θα κυκλοφορήσει το χειμώνα του ίδιου έτους.

Ηχητικά χαρακτηρίζονται από πληθωρικά τύμπανα, βαριά riffs με χαρακτηριστικές φωνητικές μελωδίες να βρίσκονται στο προσκήνιο, συνδυάζοντας στοιχεία από σκηνές όπως η Palm Desert, η Post Punk και η Psychedelic Rock. Κατακλύζονται από υπαρξιακές -ενίοτε δυστοπικές- σκέψεις και το δηλώνουν στους στίχους τους. Άλλωστε και το όνομα της μπάντας αναφέρεται σε μια αδιέξοδη κατάσταση, ένα κενό επικοινωνίας, έναν πομπό χωρίς δέκτη.

https://www.facebook.com/deafradioband/


manideum

MANI DEUM

Οι Mani Deum σχηματίστηκαν το 2006. Έκτοτε όμως τόσο ο ήχος τους, όσο και η σύσταση τους διαμορφώθηκαν αρκετά. Το 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP, με τίτλο "Music For Your Local Church... Or Your Local Brothel", έχοντας νωρίτερα πραγματοποιήσει την κυκλοφορία του EP "Five Infected Blessings" (2009). Το 2014 κυκλοφόρησε το τελευταίο τους album με τίτλο "When Beauty Ends". Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τη μουσική τους ως Infected Folk 'n' Roll - δικαιολογώντας κάπως έτσι το σκοτεινό μεν, ζωηρό δε ήχο τους. Οι Mani Deum έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες / καλλιτέχνες όπως οι The Sisters of Mercy, And Also the Trees, Sad Lovers and Giants (Βερολίνο 2012 – co-headliners στο Drop Dead Festival), Lene Lovich, Death in June, Backworld, My Brightest Diamond, Spiritual Front, Rome, Sieben, While Angels Watch, Paul Roland (2008 & 2012), Jarboe, Jozef van Wissem, Ordo Rosarius Equilibrio, The Great Park, Allerseelen, Angel Olsen και αρκετούς άλλους.

https://www.facebook.com/mani.deum/


Πραξιτέλους 37 Αθήνα, 2103230380, www.keybar.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ