Market

World Cucumber Day 2016

Μια catαπληκτική ιστορία!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 14 Ιουνίου, όλοι οι αγγουρολάτρεις εορτάζουμε την παγκόσμια αγγουρομέρα. Είναι τρέλα, είναι διαπλανητικός θεσμός, προσοχή, δεν είναι αργία, είναι όμως... και Hendrick's gin day, in a way and... μπερδεway! Γιατί υπάρχει σχέση, υπάρχει σύνδεση. Βρετανικό γαρ το super premium τούτο αγαθό. Όπως λέμε επομένως Lennon και – McCartney ή Jagger και Richards, ε, έτσι λέμε και Hendrick's gin ντουετάκι με αγγούρι και tonic. Είναι γνωστό τοις πάσι πως το απόλυτα δροσιστικό gin & tonic φτιάχνεται με Hendrick's gin, tonic και φρεσκοκομμένες, λυγερές και καλλίπυγες ράβδους cucumber, μιας και τα εκχυλίσματα αγγουριού εμπεριέχονται στη γενετική διαδικασία του αγαπημένου gin.

Έλα όμως που κάτι μπαίνει ανάμεσα στη χαρά του εορτασμού, νιαουρίζει παραπονιάρικα και κάνει πως δεν ακούει, γιατί δήθεν έχει... ένα αφτί και τρομάζει, και λουφάρει, και τρέχει να κρυφτεί, και χαλά την ατμόσφαιρα της γιορτής. Yes it is, elementary, my dear Watson! Ναι, το βρήκες, η γάτα είναι, που καλή και χρυσή και αγαπημένη σύντροφος εστί, μα με το αγγούρι έχει μια φοβία. Καταγεγραμμένο και διαγνωσμένο: το 1/3 της φυλής τους τρομάζει και παθαίνει ένα anxiety, ένα ταράκουλο και ένα διεγνωσμένο άγχος με το αγγούρι. For God's shake, αλλά έτσι είναι.

Το μυστήριο ωστόσο το έλυσε και το θεράπευσε, όχι ο Σέρλοκ Χολμς, που θα μπορούσε, εννοείται, μα ο σπεσιαλίστας σε θέματα cat-α-tonic-ής συμπεριφοράς, η αυτού μεγαλειότης Dr Roger Mugford, διορισμένος behaviorist και οφισιάλε ειδικός σύμβουλος της Βασίλισσας της Αγγλίας επί θεμάτων που αφορούν τα pets της Αυλής. Εύρηκε! Πως δηλαδή λίγο Μπετόβεν αν παίξει το πικάπ, που μια αδυναμία του τρέφουν οι γάτες, λίγο στοργή με το ένα χέρι και ένα ειδικό κοκτέιλ με Hendrick's gin, αν παρασκευάσεις και κρατάς, πίνοντάς το, στο άλλο, το mind the gap μεταξύ γάτας και αγγουριού γεφυρώνεται. Και η φοβία εξαφανίζεται.

Δες το βίντεο που ήδη έχει γίνει viral, δεν μπορώ, θα τραγουδήσω και λίγο Boy George: it's a miracle, it's a miracle!

Ευχαριστούμε, γιατρέ μου, ω, είστε τέλειος Dr Roger Mugford, τα καταφέρατε. Η γάτα δεν φοβάται το αγγούρι, ο κύριός της απολαμβάνει άνετα και τη φιλία μαζί της, μα και το αγαπημένο του premium gin σε όποια παραλλαγή επιθυμεί, με tonic ή κάτι πιο πιο σπέσιαλ. Όπως το ειδικό World Cucumber Day 2016 κοκτέιλ με την ονομασία The Catnip & Cucumber Cooler. Μια δροσιά, μια λατρεία, μια στιλάτη και catαπληκτική συνταγή για να τιμήσουμε τη μέρα.

Catnip & Cucumber Cooler

image

50ml Hendrick’s Gin

20ml Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

10ml Σιρόπι Elderflower

8-12 Φύλλα μέντας (catnip)

20ml Φρεσκοστυμμένος χυμός μήλου

50ml Φρέσκος χυμός αγγουριού

70ml Σόδα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε το gin, τον χυμό λεμονιού, το σιρόπι elderflower και τα φύλλα μέντας σε ψηλό ποτήρι μεγάλης χωρητικότητας και πιέστε απαλά με γουδοχέρι. Προσθέστε 3-4 παγάκια, χυμό αγγουριού και μήλου και ανακατέψτε ελαφρώς. Τέλος, προσθέστε περισσότερο πάγο, απογεμίστε με σόδα και γαρνίρετε με αγγούρι και κορυφή μέντας.

Απολαύστε Tο Aσυνήθιστο Yπεύθυνα!