Market

Όλα όσα θα δεις στο Athens Fine Drinking by World Class

Η πόλη υποδέχεται το καλοκαίρι με την πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φέτος, το καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά πολλά υποσχόμενο. Για τέσσερις ημέρες, από την 1η μέχρι τις 4 Ιουνίου, η καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας χτυπά σε ρυθμούς…shaker! Το παλαιό χρηματιστήριο της Σοφοκλέους μεταμορφώνεται για πρώτη φορά σε ένα μεγάλο pop-up bar, με τη βοήθεια 23 κορυφαίων bar. Το Athens Fine Drinking by World Class είναι χωρίς αμφιβολία η πιο μεγάλη, η πιο φαντασμαγορική, η πιο απολαυστική γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking που έγινε ποτέ σε αυτή την πόλη.

Τι ακριβώς όμως θα ζήσουμε σε αυτή τη γιορτή; Όλα ξεκινάνε από το παλαιό χρηματιστήριο, όπου 6 pop up bars σε περιμένουν για να σου φτιάξουν μοναδικά cocktails με βάση κορυφαία spirits, ενώ παρακολουθείς mentorings και παρουσιάσεις αφιερωμένα στο fine drinking, από επαγγελματίες mixologists και guru του κλάδου. Για τη μουσική εδώ, φροντίζουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του En Lefko 87,7, του Best 92,6 και του Rock FM 96,9.

Πιο αναλυτικά, στο Worls Class Bar θα μάθουμε για όλες τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο του ποτού από τους επτά Έλληνες νικητές του διαγωνισμού World Class Bartender of the Year. Ταυτόχρονα, οι Brand Ambassadors των World Class Spirits θα διοργανώνουν mentorings, ταξιδεύοντάς μας στον κόσμο των αποσταγμάτων και αποκαλύπτοντάς μας τα μυστικά και όλους τους τρόπους απόλαυσής τους.

Στο Zacapa Bar η σοκολάτα Valhrona, η καλύτερη σοκολάτα στον κόσμο, θα παντρεύεται με το παλαιωμένο ρούμι, ενώ εκπρόσωποι από τον κορυφαίο οδηγό απόλαυσης ποτού, Difford’s Guide θα πραγματοποιούν workshop με tips& tricks για μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας ανεπανάληπτα cocktails στο σπίτι.

Η γιορτή όμως δεν σταματάει εδώ, αλλά εξαπλώνεται σε όλη την ανήσυχη καρδιά της Αθήνας. Σε 23 κορυφαία bar του κέντρου μπορείς να απολαύσεις σε προνομιακή τιμή signature cocktails, που δημιουργήθηκαν ειδικά για το Athens Fine Drinking, ενώ παράλληλα θα εκτυλίσσονται ανεξάρτητες εκδηλώσεις που θα αφορούν διαφορετικές εκφάνσεις της κουλτούρας του Fine Drinking.

Επειδή όμως αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί, το Taxibeat, το κορυφαίο taxi app της πόλης, σου δίνει €5έκπτωση σε μία διαδρομή από το χώρο της εκδήλωσης, μέσω του προγράμματος «Go Safe».

Η γενική είσοδος και για τις 4 ημέρες είναι €10 και περιλαμβάνει 2 signature cocktails της δικής σου επιλογής στο Pop-Up bar, κουπόνι με €5 έκπτωση στην επόμενη διαδρομή σου με το Taxibeat, τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε mentoring sessions, αλλά και τη δυνατότητα να απολαύσεις μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή σε όλα τα συνεργαζόμενα bars.

Ώρες λειτουργίας Pop-Up @Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους 10): 19:00-24:00

Συμμετέχοντα Bars: 7 Jokers, 42, 360°, Α For Athens, Baba au Rum, BankJob, Bar De Τhéâtre, Barreldier, Grand Bretagne (Alexander’s Bar, Alexander’s Cigar Lounge, Roof Garden Bar & Bar 8), Dizzy Mo, Drunk Sinatra, Faust, Odori, Rehab, Six d.o.g.s, Tailor Made, The Trap, The Clumsies, Toy Café, Zonars, ΦΟΥΑΡ

*Το Athens Fine Drinking είναι μια συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του World Class, της κορυφαίας πλατφόρμας της τέχνης του mixology παγκοσμίως. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.