Market

Τι γεύση έχουν τα καλά…ποτά;

23 κορυφαία bars ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πρώτο Athens Fine Drinking by World Class

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κάποια bar τα προτιμάς περισσότερο από άλλα. Για τη μουσική τους, τον κόσμο τους και φυσικά για τα ποτά τους. Δεν είναι πολλοί οι bartenders που μπορούν να σου φτιάξουν ένα αψεγάδιαστο ποτό, όμως σιγά-σιγά αυξάνονται. Μαζί τους και οι δικές σου απαιτήσεις. Σε μια εποχή που το cocktail έχει αναχθεί σε ολόκληρη επιστήμη και τα premium ποτά απαιτούν βαθιά γνώση και κορυφαίες πρώτες ύλες για να δημιουργηθούν, ήταν σίγουρο ότι η πρώτη γιορτή αφιερωμένη εξολοκλήρου στο fine drinking, δεν θα αργούσε να φανεί.

Από την 1η Ιουνίου και για τέσσερις μόνο ημέρες, το Παλαιό Χρηματιστήριο στην καρδιά της πόλης μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο pop-up bar που σε συνεργασία με 23 κορυφαία bars του κέντρου της Αθήνας έχει βάλει στόχο να σε μυήσει στην τέχνη του καλού ποτού ή αλλιώς, σε αυτό που ονομάζουμε «fine drinking».

Το Athens Fine Drinking by World Class είναι η πρώτη γιορτή που ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και αποκαλύπτει τα μυστικά αυτού του παγκόσμιου κύματος αλχημείας, που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διασκεδάζουμε. Διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το World Class, την κορυφαία πλατφόρμα της τέχνης του mixology παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής θα παρακολουθήσουμε καλλιτεχνικές δραστηριότητες, διάφορα events, πρωτότυπα serves και mentorings και θα μάθουμε τα πάντα για τα premium spirits και το σύμπαν των cocktails.

Η καρδιά του Athens Fine Drinking θα χτυπά στο Παλαιό Χρηματιστήριο όπου έξι pop-up bars θα σερβίρουν μοναδικά cocktails με βάση κορυφαία spirits. Παράλληλα όμως η συναρπαστική διαδρομή του Athens Fine Drinking ενώνει 23 κορυφαία bar του κέντρου, τα οποία μόνο τις ημέρες του φεστιβάλ θα σερβίρουν cocktails, εμπνευσμένα από τον θεσμό.

Η γενική είσοδος και για τις τέσσερις ημέρες (1-4 Ιουνίου) είναι €10. Η τιμή περιλαμβάνει 2 signature cocktails της επιλογής σου στο pop-up bar, τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε mentoring sessions, αλλά και τη δυνατότητα να απολαύσεις μοναδικά ποτά σε προνομιακή τιμή, σε όλα τα συνεργαζόμενα bars της πόλης.

Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 10, Ώρες Λειτουργίας: 19.00-24.00

Συμμετέχουν τα bars: 7 Jokers, 42, 360°, Α For Athens, Baba au Rum, Bank Job, Bar De Τhéâtre, Barreldier, Grand Bretagne (Alexander’s Bar, Alexander’s Cigar Lounge, Roof Garden Bar & Bar 8), Dizzy Mo, Drunk Sinatra, Faust, Odori, Rehab, Six d.o.g.s, Tailor Made, The Trap, The Clumsies, Toy Café, Zonars, ΦΟΥΑΡ