Market

Στην πόλη με πετάλι

5 σημεία στην Αθήνα για ατέλειωτες βόλτες με ποδήλατο

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα «κανονικό» ποδήλατο. «Κανονικό» το έλεγα τότε γιατί ήμουν πέντε και ο μπαμπάς μου έβγαλε για πρώτη φορά τις βοηθητικές ρόδες. «Θα με κρατάς όμως, εντάξει;», τον ρώτησα φοβισμένη. «Δεν θα σε αφήσω ούτε στιγμή», είπε ο ψεύτης. Αλλά πολύ γρήγορα έμαθα να κάνω βόλτες με εκείνο το πρώτο μου, μοβ ποδήλατο. Κι ήμουν ευτυχισμένη. Ύστερα σε εκείνο το παρκάκι κοντά στο σπίτι που κάναμε τις βόλτες, χτίστηκε μια μεγάλη πολυκατοικία και το ποδήλατο κόπηκε απότομα. «Είναι επικίνδυνο να κάνεις ποδήλατο στον δρόμο», μου έλεγαν.

Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα δεν φημίζεται ακριβώς για την ποδηλατική της παιδεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημεία ιδανικά για ορθοπεταλιές. Ειδικά αν αγαπάς το πετάλι, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σε σταματήσει. Και ούτε πρέπει. Γιατί στην ουσία το ποδήλατο, δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο, αλλά τρόπος ζωής. Σκέψου πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος αν κυκλοφορούσαμε όλοι με ποδήλατα αντί να παίρνουμε τα αυτοκίνητα. Τώρα πάρε το ποδήλατό σου και ακολούθα τις διαδρομές που βρήκαμε για εσένα. Πάμε;

image

Πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου

Ίσως από τις πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές, είναι ιδανική για ερωτευμένα ζευγαράκια (σταματάτε κάθε τόσο για ένα φιλί με θέα την Ακρόπολη). Είναι εύκολη και ήσυχη, ξεκινάς από την αρχή του πεζόδρομου στο μετρό της Ακρόπολης, διασχίζεις την Πλάκα, περνάς από τα Αναφιώτικα και φτάνεις μέχρι το Θησείο. Καλύτερα να την αποφύγεις όμως τα Σαββατοκύριακα, γιατί συγκεντρώνει τόσο πολύ κόσμο που δεν θα μπορέσεις να την ευχαριστηθείς.

Παραλιακή

Παράλληλα με την Ποσειδώνος και ακριβώς δίπλα στις γραμμές του τραμ, ένα φαρδύ πεζοδρόμιο διασχίζει όλη την Παραλιακή από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα. Κάνεις πετάλι και η θάλασσα απλώνεται υπέροχη και ατελείωτη μπροστά σου. Είναι ωραίο σημείο για όλη την οικογένεια, ενώ θα συναντήσεις και άλλους ποδηλάτες. Σαν καλοκαίρι σε νησί!

Τατόι

Τα παλιά θερινά ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας καταλαμβάνουν περίπου 47.000 στρέμματα, όχι αστεία. Κάνεις όσο ποδήλατο αντέχει η ψυχή σου. Και το καλύτερο είναι ότι κάνει για όλα τα γούστα. Διάλεξε τα μονοπάτια με τις μικρές υψομετρικές διαφορές αν είσαι αρχάριος ή τους πιο δύσκολους χωματόδρομους για εσένα και το mountain bike σου. Πάνω απ’ όλα απόλαυσε τη φύση.

image

Κτήμα Συγγρού

Από το σταθμό του μετρό στο Μαρούσι, στρίβεις δεξιά στη Λεωφόρο Κηφισίας και ξαφνικά βρίσκεσαι σε ένα καταπράσινο άλσος, από τα λίγα που έχουν μείνει σε αυτή την πόλη. Εδώ σε περιμένουν πολλά μονοπάτια και κυκλικές διαδρομές, με διάφορες διαβαθμίσεις στον βαθμό δυσκολίας. Από απλές βόλτες μέχρι την πιο σκληρή προπόνηση που μπορείς να φανταστείς.

Άλλη διαδρομή κάθε Παρασκευή

Οι Freeday – Ποδηλάτες δίνουν ραντεβού κάθε Παρασκευή στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και από εκεί ξεκινάνε τις μεγάλες τους βόλτες σε όλη την Αθήνα. Η βόλτα τους διαρκεί περίπου 4 ώρες και καλύπτει αποστάσεις από 30 έως 60 χιλιόμετρα με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά. Είναι ωραία ιδέα γιατί κάνεις ποδήλατο μαζί με μια μεγάλη παρέα και γνωρίζεις άτομα που έχουν την ίδια αγάπη με εσένα. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα τους στο Facebook.

Τώρα το μόνο που σου λείπει είναι το σωστό ποδήλατο. Μια βόλτα από τα Praktiker είναι αρκετή. Εδώ θα βρεις περισσότερα από 120 ποδήλατα και πάνω από 400 αξεσουάρ, στις καλύτερες τιμές και μάλιστα με εγγύηση 2 ετών. Βρες το ποδήλατο που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και έφυγες!

image