Market

Ένα μήνυμα για έναν καλύτερο κόσμο

«Πρόσεχε τον δρόμο, όχι το κινητό»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
126953-285630.jpg

Οδηγάς και χτυπάει το κινητό. Έχεις μήνυμα. Το διαβάζεις ενώ περιμένεις στο φανάρι. Απαντάς, ενώ έχει ανάψει πια πράσινο και ταυτόχρονα συνεχίζεις να οδηγείς. Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό, ακόμα και αν δεν το παραδεχόμαστε. Είναι από τα πράγματα εκείνα που ενώ ξέρουμε ότι είναι λάθος, συνεχίζουμε να τα κάνουμε. «Σε εμένα θα τύχει;» σκέφτεσαι «αφού είμαι πολύ προσεχτικός/ η οδηγός». Κι όμως. Όλα μπορούν να συμβούν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ακριβώς ο χρόνος που χρειάζεται για να ανοίξεις το μήνυμα.

Σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Έρευνα, το 85% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή. Παρόλα αυτά το 26% παραδέχεται ότι συνεχίζει να το χρησιμοποιεί. Αντίστοιχα, στην Ελλάδα, όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.

«Στην Ελλάδα μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ τεράστιο είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες τα τροχαία έχουν μειωθεί δραματικά, ενώ στη χώρα μας είχαμε αύξηση, κάτι που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε», λέει ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας κ. Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Ιαβέρης, δίνοντας μια συμβουλή στους οδηγούς: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας ή να περάσουν μαζί μας αυτές τις γιορτές».

Τις ημέρες του Πάσχα οι περισσότεροι από εμάς θα ταξιδέψουμε και πολλοί θα περάσουμε αρκετές ώρες στον δρόμο. Για αυτό η COSMOTE έφτιαξε ένα βίντεο για να μας υπενθυμίσει ότι η ασφάλεια όλων μας είναι πολύ πιο σημαντική από ένα sms ή ένα τηλεφώνημα:

«Η κινητή τηλεφωνία σώζει ζωές. Προϋπόθεση όμως, είναι να τη χρησιμοποιούμε υπεύθυνα», δήλωσε ο Διευθυντής Marketing Communications της COSMOTE, κ. Χάρης Κονίνης και πρόσθεσε: «Με αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους οδηγούς για να προσέχουν τον δρόμο, όχι το κινητό τους. Είναι ένα μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες».

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χτυπήσει το τηλέφωνο ενώ οδηγάς, ξανασκέψου το. Θα προσέξεις τον δρόμο ή το κινητό;

*Η προσπάθεια της COSMOTE για την ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση του κινητού και την οδική ασφάλεια εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η COSMOTE, από το 2009 έως σήμερα, συνεργάζεται σταθερά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ