Market

Ιδέα: Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με την κινεζική κοινότητα

Απευθύνεται σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυναμική και ζωντανή η κινεζική κοινότητα στην Ελλάδα, δείχνει να έχει ένα μέλλον αρκετά πιο αισιόδοξο από αυτό που βιώνουμε. Τώρα ένα νέο πρόγραμμα στοχεύει στην οικονομική συνεργασία μεταξύ νέων Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, με πολλαπλούς στόχους: την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με εξαγωγικό προσανατολισμό στην Ελλάδα, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση δεσμών και πρωτοβουλιών που προάγουν τη συνεργασία μεταξύ Ελλήνων και μελών της κινεζικής κοινότητας στην Αθήνα και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης των Κινέζων μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα είναι 12μηνο, λέγεται BCMCChinaκαι υλοποιείται με την υποστήριξη του "αλληλεγγύη - SolidarityNow". Απευθύνεται σε πτυχιούχους νέους ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι προτίθενται να ιδρύσουν επιχείρηση ή έχουν ήδη ιδρύσει επιχείρηση τα τελευταία 5 χρόνια και επιθυμούν να επεκτείνουν το δίκτυό τους στην κινεζική αγορά. Μέσα από σειρά επαφών, σεμιναρίων και συναντήσεων, 10 νέοι Έλληνες και 10 Κινέζοι επιχειρηματίες θα καταφέρουν να δικτυωθούν και να ενισχύσουν τους μεταξύ τους δεσμούς προκειμένου να προχωρήσουν σε εξωστρεφείς καινοτόμες πρωτοβουλίες. Το πρόγραμμα αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία νέων εταιρειών, ενώ έρχεται να αναδείξει την τεράστια «κρυφή» δυναμική των κοινοτήτων μεταναστών ως πηγής νέων ιδεών και καινοτομίας, μέσω της δημιουργίας νέων οικονομικών δικτύων που μπορεί να αποδειχθούν επωφελή τόσο για τη χώρα υποδοχής (Ελλάδα) όσο και για τη χώρα προέλευσης (Κίνα).

Το πρόγραμμα στηρίζουν, επίσης, το Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών.

Αν σας ενδιαφέρει

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν, μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τις παρακάτω πληροφορίες στη διεύθυνση bcmc@esyne.gr με την ένδειξη «ΒCMC China-(Ονοματεπώνυμο)» ως θέμα, μέχρι τις 21 Απριλίου 2016.

1. Βιογραφικό σε μορφή Europass

2. Σκαναρισμένο αντίγραφο αποδεδειγμένης γνώσης της Αγγλικής γλώσσας (Proficiency, Advance, Toefl ή οποιοδήποτε άλλο πτυχίου ξένου πανεπιστημίου)

3. Συνοδευτική επιστολή (1. Γιατί ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα; 2. Περιγράψτε την ιδέα/επιχείρησή σας εν συντομία 3. Με ποιον τρόπο θα σας βοηθήσει το πρόγραμμα στα μελλοντικά σας σχέδια; 4. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το πρόγραμμα;)