Market

Το 7 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός…

Το ψάξαμε με αφορμή την κυκλοφορία του GALAXY S7 edge και S7 και το διαγωνισμό μας στο instagram

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121805-272932.jpg

Το 7 θεωρείται τυχερός αριθμός.

Όταν ο Κριστιάνo Ρονάλντο πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιντετ, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να του δώσει να φορέσει τη φανέλα με το «νούμερο 7» λέγοντας πως θα αποτελούσε «επιπλέον κίνητρο». Από τότε το «7» έχει ταυτιστεί με το διάσημο ποδοσφαιριστή.

image

Όπως και τα βιβλία του Χάρι Πότερ δεν κυκλοφόρησαν τυχαία σε 7 τίτλους, αφού θεωρείται ο ισχυρότερος μαγικός αριθμός, αυτός με μεταφυσικές ιδιότητες που κατέχει σημαντικό ρόλο σε όλες τις θρησκείες. 

image

7 είναι άλλωστε και τα μυστήρια της Εκκλησίας: βάπτιση, γάμος, ευχέλαιο, μετάληψη, εξομολόγηση, χρίσμα, ιεροσύνη.

7 και τα θανάσιμα αμαρτήματα:Οκνηρία, Αλαζονεία, Λαιμαργία, Λαγνεία, Απληστία, Οργή, Ζηλοφθονία.

7 και οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Το ίδιο μεγάλο ρόλο είχε φυσικά και στην αρχαιότητα: 7 είναι τα θαύματα του αρχαίου κόσμου: η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας, οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός, ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο, το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, ο κολοσσός της Ρόδου, ο φάρος της Αλεξάνδρειας. Επίσης, ως νούμερο χρησιμοποιήθηκε πολύ συχνά ως τίτλος στις τέχνες και τα γράμματα: «Επτά επί Θήβας», «Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι», «Seven», «Και οι επτά ήταν υπέροχοι», «Έβδομη σφραγίδα», «Επτά χρόνια φαγούρα»…

Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, εμείς βρήκαμε 6+1 λόγους που αφορούν την καθημερινότητά μας και αποδεικνύουν πως το 7 δεν είναι ένας τυχαίος αριθμός…

7 είναι οι ημέρες της εβδομάδας

7 είναι τα ορατά χρώματα του ουράνιου τόξου: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, ιώδες και βιολετί

image

7 είναι τα σώματα του ηλιακού συστήματος που βλέπουμε με γυμνό μάτι από τη Γη: Ήλιος, Σελήνη, Άρης, Ερμής, Δίας, Αφροδίτη, Κρόνος

7 είναι οι θεμελιώδεις μονάδες στο Διεθνές Σύστημα Μονάδων: μέτρο (μήκος), κιλό (μάζα), δευτερόλεπτο (χρόνος), αμπέρ (ένταση ηλεκτρικού ρεύματος), βαθμός Κέλβιν (θερμοκρασία), γραμμομόριο (μέτρηση ποσότητας ουσίας), κηρίο (μέτρηση φωτεινής έντασης)

7 είναι οι νότες (ντο, ρε, μι , φα, σολ, λα, σι) στην παραδοσιακή διατονική μουσική κλίμακα και στη βυζαντινή (πα, βου, γα, δε, κε, ζω, νη)

7η η ημέρα της Δημιουργίας, η Κυριακή, η μέρα της ανάπαυσης, της αργίας, της χαλάρωσης, που συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα.

7 είναι ο αριθμός που ορίζει την νέα εποχή στην τεχνολογία των Samrtphones. Θα το ζήσουμε από το Μάρτιο που θα κυκλοφορήσουν τα καλύτερα Galaxy smartphones, το GALAXY S7 edge και GALAXY S7. Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό που διοργανώνουν η ATHENS VOICE και η Samsung, θα μπορούν να διεκδικήσουν ένα GALAXY S7 edge , ένα Gear VR ή ένα Gear S2 Cclassic.

Seven is my #luckyS7 number. Γίνε μέρος του πιο community art εξώφυλλου της A.V. και κέρδισε τα καλύτερα Samsung Galaxy . Πώς; Εύκολα!

Ψάξε να βρεις το 7 στους δρόμους, σε καταστήματα, στη ζωή και φωτογράφισέ το.

Ανέβασε την καλύτερη φωτογραφία σου στο instagram με hashtag #luckyS7, έως 11.3.2016, αφού πρώτα κάνεις follow @athensvoice.

Στις 17 Μαρτίου μπορεί να δεις τη φωτογραφία σου στο πιο community art εξώφυλλο της ATHENS VOICE. Και το καλύτερο; Να είσαι ΕΣΥ ένας από τους 3 μεγάλους νικητές.

image 

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό εδώ

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα προϊόντα στο www.samsung.com/gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ