Market

Ένα κοσμοπολίτικο ταξίδι σε όλο τον κόσμο με την Swatch

Tα νέα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα μοντέλα της Swatch, εμπνευσμένα από τα hotspots όλου του πλανήτη

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
112966-223997.jpg

Από τις Ελβετικές Άλπεις και τα après ski πάρτι, στους μοντέρνους δρόμους της Νέας Υόρκης, κι από εκεί στην Ινδία, ή σε πίστες αγώνων ταχύτητας στην Ιταλία, σε λούνα πάρκ στην Καλιφόρνια ή σε πολύχρωμα ζαχαροπλαστεία της Βιέννης γεμάτα γλυκά. Καλοκαιρινά ηλιοβασιλέματα, βόλτες σε όλο τον πλανήτη και, για τους tech-freaks, ακόμα πιο μακριά.

Η νέα συλλογή ρολογιών για το φθινόπωρο/χειμώνα ’15-’16 βρίσκει την Swatch, την αγαπημένη ελβετική εταιρία, σε κοσμοπολίτικη διάθεση. Χιούμορ, λίγο σουρεαλισμός, global αισθητική και όπως πάντα το απόλυτα cool στιλ που την χαρακτηρίζει. Δυνατά χρώματα σαν έντονη μουσική, εξωτικές αποχρώσεις, ένα mix κουλτούρας, μόδας και τέχνης που πάντα, δύο φορές το χρόνο, μας κάνει να ενθουσιαζόμαστε με τις νέες συλλογές που μας παρουσιάζει.

Προσδεθείτε λοιπόν, απογειωνόμαστε στην νέα συλλογή Swatch!

image

Buchetti, Text-Ure, MultiBross

· Η σειρά Tech-Mode δίνει ένα νέο νόημα σε αυτό που λέμε «εργοστασιακές ρυθμίσεις» με καθαρές, στιλάτες γραμμές και επιφάνειες με υφή που δημιουργούν ευχάριστη έκπληξη και προκαλούν χαμόγελο. Σαν μια βόλτα στα βιομηχανικά σχέδια των κτιρίων της Beijing, στη συλλογή βλέπουμε ρολόγια σαν γκρι μεταλλικές επιφάνειες με ανάγλυφο σχέδιο «κριθαράκι» (μοντέλο TEXT-URE), ματ αστραφτερά καντράν σε ασημί χρώμα και έντονα πράσινα και πορτοκαλί σαν ταμπέλες νέον μέσα στη χειμωνιάτικη νύχτα (μοντέλα BUCHETTI και MULTI BROSS). Ή εκπλήξεις όπως το YRETTAB με καντράν τυπωμένο ανάποδα σαν να είναι το καπάκι της κάσας με την είσοδο της μπαταρίας. Smile :-)

image

Yrettab

image

A Coté, De Travers, Happy Dots

· Χωρίς να το καταλάβουμε βρεθήκαμε στον κόσμο των γιαπωνέζικων κόμικς, στη σειρά Sport Mixer – μία σειρά που διατυπώνει άποψη από μόνη της. Αφηρημένα και εκκεντρικά σχέδια που σε κάνουν να θέλεις να αλλάξεις ολόκληρη την γκαρνταρόμπα σου για χάρη τους. Τυπική Swatch με τις οφθαλμαπάτες που παίζει: τα μοντέλα A COTÉ και DE TRAVERS έχουν μία ελαφρώς «κουνημένη», εκτός κέντρου προοπτική των πλακάτων χρωμάτων που τα στολίζουν. Μαζί τους και ένα σετάκι τριών μοντέλων (CAMORANGE, CAMOVERT και CAMOJAUNE) με λεπτό και μακρύ λουράκι που περιστρέφεται στον καρπό και δίνει μία άλλη, «σουωτσική» εκδοχή σε αυτό που λέμε print παραλλαγής. Το HAPPY DOTS είναι ένα μοντέλο Scuba που παίζει με ροζ, μπλε και κίτρινα πουά σε λευκό φόντο, δίνοντας την πρώτη νότα για ηλιόλουστες χειμωνιάτικες μέρες. Πιο στιβαρά και σοβαρά, τα BEE-DROID και DARKONY κρύβουν από μία μικρή χρωματιστή έκπληξη στα κουμπάκια λειτουργίας τους ενώ το STRETCH είναι ένα κατακίτρινο ρολόι με ακτινωτό μπλε καντράν που θα φωτίσει κάθε μουντή μέρα του φετινού χειμώνα.

image

Camovert

image

Stretch, Bee-Droid, Darkony

image

Moitié-Moitié, Swiss Around The Clock, Schoggi

· Χαιρετίσματα σε όλους! Grüezi all! Ο ελβετικός χαιρετισμός είναι ο τίτλος αυτής της σειράς μοντέλων, από μία Swatch υπερήφανη για την πατρίδα της. Εκτός από την υπέροχη κατακόκκινη-με-τον-λευκό-σταυρό σημαία της που έχει γίνει ρολόι, εννοείται (το μοντέλο SWISS AROUND THE CLOCK, μόνο που στη θέση του λευκού σταυρού υπάρχει ένα κοπτικό μέσα από το οποίο φαίνεται ο μηχανισμός) και όλα τα άλλα μοντέλα δημιουργούν μία «συμφωνία yodelling» παίζοντας με χιούμορ με τα ελβετικά στερεότυπα: το MOITIÉ-MOITIÉ που μοιάζει με μία βουτιά μέσα σε φοντύ τυριού (οι δείκτες είναι τα πηρουνάκια), το SCHOGGI μοιάζει με μία πλάκα ελβετικής σκούρας σοκολάτας με υπέροχο, μεταλλικό ματ καντράν σε καφέ χρώμα, το GORNERGRAT μοιάζει με ένα ζεστό πλεκτό πουλόβερ και σκουφί ενώ το DIE GLOCKE και το MUUU είναι μία χαριτωμένη απεικόνιση της ελβετικής υπαίθρου – αγελάδες που βόσκουν ευτυχισμένες, βοσκοπούλες με κεντητές ποδιές περιφέρονται στα λιβάδια, ενώ ακούγονται κουδουνάκια σαν αυτό που είναι κρεμασμένο στο λουράκι του Swatch σας.

image

Gornergrat

image

Blue Poetry, Breathe, Shantaram

· Με τη συλλογή Exotic Charm μεταφερόμαστε στην πολύχρωμη Ινδία, με μία σειρά χαρούμενων ρολογιών γεμάτων θηλυκότητα όπως το λευκό BLUE POETRY με τα μπλε μοτίβα σαν ινδικά mandala, το λευκό bohemian chic μοντέλο BREATHE που νοιώθεις σαν να σου βάζει σε τάξη όλα σου τα χρωματιστά τσάκρα και το έντονο μωβ-πορτοκαλί SHANTARAM, ένα Skin γεμάτο μοτίβα και θετική ενέργεια. Τα «μαρμάρινα» MARMORA VERDE και MARMOR, εκτός από μία έκπληξη φορεμένη στον καρπό μας, δίνουν και τη θετική ενέργεια που υποτίθεται μεταδίδει το πέτρωμα μαλαχίτης – για να μην πούμε τους άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς με τους οποίους μπορούμε να τα συνδυάσουμε! Στο ίδιο ύφος και τα «υφαντά» UNCINETTO, TRICOTIME και CENTRINO, το καθένα σαν ένα χίπικο χαϊμαλί δεμένο στον καρπό μας, πλεκτό βραχιολάκι που θυμίζει καλοκαίρι και μάλιστα από πραγματικά χειροποίητα υφαντά που τυπώθηκαν επάνω στα πλαστικά λουράκια των ρολογιών. Για όσα αγόρια αγαπούν το spicy εξωτικό στιλ, πρέπει να πούμε ότι αυτή η σειρά έχει και μερικά υπέροχα αντρικά μοντέλα.

image

Marmora Verde                                                      

image   

Marmor 

image

Uncinetto  

image

 Tricotime

image

Centrino

image

Clockwise, Love Wall, When-Ever

· Για τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια που τους αρέσει το τολμηρό, graffito στιλ του δρόμου, υπάρχει η σειρά Street Energy που μοιάζει να βγήκε από τις πολύχρωμες ζωγραφιές στους τοίχους και στους δρόμους της Νέας Υόρκης, τις ταμπέλες νέον και τα χιουμοριστικά κόμικς. Μεταξύ των άλλων σχεδίων βλέπουμε τα καθαρά, ασπρόμαυρα σκίτσα αγάπης στο LOVE WALL, τα διάφανα υπερμεγέθη νούμερα των ωρών 12, 3, 6 και 9 που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο και δημιουργούν χρωματικούς τόνους επάνω στη λευκή παλέτα του CLOCKWISE, και το «μα πόσο ‘90ς» WHEN-EVER που σχηματίζουν οι δείκτες και θυμίζει διαβάσεις επάνω σε άσφαλτο, μιας μποέμικης βόλτας στην πόλη, όταν η διάθεσή μας είναι “whatever”.

image

Snow Bar, Boule d'Or

· Και επειδή χειμώνας χωρίς χιόνια (και σκι) δεν γίνεται, η σειρά Après-Ski δίνει μερικά πολυτελή μοντέλα που μοιάζουν να φτιάχτηκαν με πάγο, κρύσταλλα και μέταλλο. Ό,τι πρέπει για το πάρτι στα ζεστά σαλέ των χιονοδρομικών κέντρων, ή έστω μία ζεστή βραδιά με φίλους και ποτά όπως για παράδειγμα, το κομψό Lady BOULE D’OR στολισμένο με χρυσές μικρές μπάλες για μία σικάτη, διακριτική δόση χριστουγεννιάτικου glamour. Και βέβαια, άλλο ένα από τα αγαπημένα μας «τρελαμένα» Swatch που είναι, για αυτή τη σειρά, το Pop ολόλευκο γούνινο TUTTO PELO, με τρουκς για κούμπωμα και χρυσαφί ματ καντράν. Το φοράς και νοιώθεις ότι σε αγκαλιάζει το αγαπημένο σου λούτρινο (πολικό) αρκουδάκι.

image

Tutto Pelo

· Αυτά είναι μόνο μερικά από τα νέα Swatch. Δεν μπορούμε να τα δείξουμε όλα, είναι τεράστια η σειρά. Μπορείτε όμως να απολαύσετε τα υπόλοιπα μοντέλα μόνοι σας, μπαίνοντας εδώ. Ή ακόμα καλύτερα, live, σε κάποιο από τα σημεία πώλησης Swatch στην πόλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ