Market

Σφραγίδα ποιότητας καλού σχεδιασμού! Στο έργο VEGETERRA Κατεψυγμένα λαχανικά της Lidl Hellas απονεμήθηκε το Red Dot!

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
111237-220590.jpg

Η ελληνική διαφημιστή εταιρία Mousegraphics κατέκτησε το περιζήτητο Red Dot στο πλαίσιο των βραβείων Red Dot για τον επικοινωνιακό σχεδιασμό 2015, σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο φημισμένους διαγωνισμούς σχεδιασμού. Η διεθνής κριτική επιτροπή έκρινε καθεμιά από τις 7.451 συμμετοχές και τις βράβευσε, μετά από αξιολόγηση. Μόνο τα καλύτερα έργα κατέκτησαν τη σφραγίδα ποιότητας για τον σχεδιασμό. Φέτος, η κριτική επιτροπή απένειμε το βραβείο σε 569 εξαιρετικά δημιουργικά επιτεύγματα. 

Στόχος μας στη Lidl Hellas, όσον αφορά στο σχεδιασμό, ήταν να αποδώσουμε και στη συσκευασία την προσιτή ποιότητα του προϊόντος. Καθώς ο καταναλωτής έχει

απόλυτη επίγνωση των επιλογών του, τόσο σε διατροφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αξίας/κόστους, επιλέξαμε ένα απλό, σαφές μήνυμα με εγγύτητα στη φύση και τις διαδικασίες της.Το λογότυπο που σχεδιάστηκε αποτελεί το συμβολισμό του ονόματος Vegeterra και οι γραμμές του απεικονίζουν μια καλλιεργούμενη γη. Η σοδειά αυτής της γης προσφέρεται σε χάρτινη σακούλα «παντοπώλη» και η εικόνα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της συσκευασίας, στο μπροστινό και πίσω μέρος. Στη Lidl συλλέγουμε τα καλύτερα προϊόντα και τα μεταφέρουμε στο σπίτι, προς όφελος των πελατών μας. Η ποιότητα αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και αυτό απεικονίζεται και στη συσκευασία μας.

«Οι δημιουργικές βιομηχανίες βιώνουν μια περίοδο ανάπτυξης. Οι νέες τάσεις στις ψηφιακές επικοινωνίες, αλλά και στο χώρο των εκδηλώσεων και εντύπων, οδηγούν σε μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις και δημιουργούν νέους τομείς ειδικοτήτων», τονίζει ο καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος των Βραβείων Red Dot. «Με βάση τη διεθνή εμπειρία και την αξιολόγηση του βραβείου Red Dot: Communication Design 2015, οι κριτές μας

μπορούν να επιβεβαιώνουν την τάση αυτή, αν μη τι άλλο λόγω του νέου ρεκόρ αριθμού συμμετοχών και μιας αισθητής βελτίωσης στην ποιότητα. Τα επιτεύγματά τους δείχνουν ότι οι νικητές μπορούν να υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας. Αυτό τους καθιστά από τους πιο φημισμένους όσον αφορά στα χαρακτηριστικά ποιότητας, και τα Red Dot θα τους βοηθήσουν να επικοινωνούν την επιτυχία τους σε όλο τον κόσμο. 

Απονομή βραβείων και έκθεση

Οι νικητές θα γιορτάσουν στην επίσημη τελετή απονομής των βραβείων στις 6 Νοεμβρίου 2015 στο Konzerthaus του Βερολίνου. Στη συνέχεια στο χώρο E-Werk

στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί για τους σχεδιαστές ένα φαντασμαγορικό πάρτυ στο πλαίσιο του οποίου και θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Design στο Προσκήνιο".

Τα βραβεία σχεδίασης Red Dot Ο διαγωνισμός σχεδίασης Red Dot αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διαδεδομένους διαγωνισμούς του κόσμου. Εδώ και 60 χρόνια, το Κέντρο Σχεδιασμού Nordrhein Westfalen τιμά την αριστεία στον σχεδιασμό. Το όνομα και το σήμα του διαγωνισμού, που σήμερα είναι γνωστό διεθνώς, αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990 από τον καθηγητή Dr. Peter Zec. Η περιζήτητη ιδέα Red Dot καθιερωθεί ως αναγνωρισμένη σφραγίδα ποιότητας και απονέμεται στους κλάδους του σχεδιασμού των προϊόντων, Design Concept και Communication Design.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο: www.red-dot.org/press.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ