Market

Κινηματογράφος και ψυχανάλυση

115151-718269.jpg
Market News
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
110278-218728.jpg

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων «ΕΠΕΚΕΙΝΑ»-Ψυχαναλυτική Πράξη, ανακοινώνει την οργάνωση Tριήμερου Βιωματικού Σεμιναρίου με ταυτόχρονη προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Ένας χωρισμός» του Asghar Farahdi (2011): 13 έως 15 Νοεμβρίου 2015.

Η συνάντηση της ψυχανάλυσης με τον κινηματογράφο ήταν αναπόφευκτη αφού τα εσωτερικά δράματα τα οποία αποκαλύπτει η πρώτη, μπορούν να ζωντανεύουν (προβάλλονται) εξίσου στη μεγάλη οθόνη της κινηματογραφικής φαντασμαγορίας.

Η κινηματογραφική τέχνη και τεχνική είναι οι μόνες οι οποίες επιτρέπουν μια τόσο υψηλή ταχύτητα ακολουθίας των εικόνων, ώστε αυτή να «μιμείται» απόλυτα την κινητική των αναπαραστάσεων του ψυχικού μας οργάνου. Είναι προφανής και στις δυό δραστηριότητες, η λειτουργία της εργασίας του ονείρου όπως το κατανοεί η ψυχαναλυτική πράξη (εργασία της «εικονοποιίας», «οθόνη του ονείρου»).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, με αφετηρία την ταινία, η κατανόηση τόσο των έκδηλων όσο και των αθέατων κινήτρων και παραμέτρων που οδηγούν στη διάλυση ενός γάμου στη σύγχρονη, μικρομεσαία οικογένεια. Έμφαση δίδεται στις συνέπειες του διαλυμένου κράτους στους οικογενειακούς δεσμούς, και πρωτίστως στα παιδιά, στα οποία φαίνεται να πέφτει όλο το βάρος του κόσμου.

Εισηγητής/Υπεύθυνος οργάνωσης: Σάββας Μπακιρτζόγλου, ψυχολόγος-ψυχαναλυτής.

Ο Σάββας Μπακιρτζόγλου από το 1992 έχει την ευθύνη της ψυχολογικής υποστήριξης περιθαλπομένων και εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α, παράρτημα Α.Μ.ΕΑ Ανατολικής Αθήνας και παιδική προστασία/ παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας). Επιπροσθέτως από το 1995 εποπτεύει ασκούμενους ψυχολόγους κατά την πρακτική τους άσκηση στον Φορέα προάγοντας σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης /εισηγητής των πτυχιακών και μεταπτυχιακών τομέων ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών / Παντείου. Διδάσκει τα μαθήματα «Προγράμματα Πρόληψης» στο τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλινικής Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α., και «Ψυχαναλυτική Σκέψη και Πρακτική», στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας. Ιδιωτεύει ως ψυχαναλυτής- ψυχοθεραπευτής, ενώ από το 2003 διευθύνει τη λειτουργία του Προγράμματος ψυχοθεραπείας και εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Επέκεινα»-Ψυχαναλυτική Πράξη.

Κόστος: 140 ευρώ, 120 φοιτητικό (φοιτητές Α.Ε.Ι/T.E.I). Το κόστος συμμετοχής εκπίπτει σε 110 ευρώ για εγγραφές έως την 30η Οκτωβρίου.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε όλες τις περιπτώσεις, το κόστος για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική ομάδα εργασίας «ΕΠΕΚΕΙΝΑ» σταθεροποιείται στα 110 ευρώ. Διάρκεια υποβολής αιτήσεων: έως 10/11. Πληροφορίες επικοινωνίας Σάββας Μπακιρτζόγλου, Ψυχολόγος – Ψυχαναλυτής Αθήνα, Ιοφώντος 16, Πλατεία San Diego (πλησίον Caravel), métro Ευαγγελισμός. Τηλ.: 210 8958269 – Fax: 210 8995436 Κιν.: 6977 651489 e-mail: info@epekeina.gr, sbakirtzoglou@yahoo.gr http://www.epekeina.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ