Market

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάρο

Το «Paris - Paros» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο κυκλαδίτικο νησί

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109775-217784.jpg

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου "Paris - Paros" που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αρχιλόχου στην Παροικιά της Πάρου.

Στόχος του φεστιβάλ είναι, αφενός η Πάρος να γίνει διεθνής προορισμός για τον κινηματογράφο και τις τέχνες, και αφετέρου, το Παρίσι να αποτελέσει πόλο έλξης και έμπνευσης για τους Παριανούς καλλιτέχνες.

Επιδιώκεται επίσης η έναρξη προγράμματος φιλοξενίας (residency) για τον κινηματογράφο και το VideoArt στο Κυκλαδίτικο νησί της Πάρου.

Το πρόγραμμα «residency» θα φιλοξενήσει μια επίλεκτη ομάδα διεθνών καλλιτεχνών που εργάζονται σε φιλμ / βίντεο, για ένα εντατικό project συνεργασίας μεταξύ του Παρισιού και της Πάρου, και έπειτα με όλα τα λιμάνια της Ευρώπης που έχουν ελληνική καταγωγή.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την SabrinaBotbol, ATELIERinne-DIT, με τον Νικόλα Στεφάνου, Parosweb, και ήταν μια κοινή πρωτοβουλία με:

Πολιτιστικός σύλλογος Αρχίλοχος, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, ΚΔΕΠΑΠ, Δήμος Πάρου, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Σύρο.

Η φετινή έκδοση του Paris-Paros τίμησε τα έργα του Νίκου Ζάππα (VideoArt, MixedMedia και ζωγραφική).

Περιελάμβανε

1. Θεματικές προβολές ταινιών μεγάλου μήκους - το φετινό θέμα ήταν "ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ"

2. Προβολές ταινιών με θέμα το κρασί, στο οινοποιείο Μωραΐτη

3. Ειδικό αφιέρωμα στους Παριανούς καλλιτέχνες

Ενώ το φεστιβάλ «Παρίσι - Πάρος» έχει διεθνή εμβέλεια, πραγματοποιείται σε πρώτη φάση στην Πάρο, η οποία διαθέτει πολλά εσωτερικά και εξωτερικά θέατρα.

Το φεστιβάλ, κίνητρο έχει την καλλιέργεια της πολιτιστικής ανταλλαγής προς την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού στο διεθνές κοινό. Σε επόμενη έκδοση, τόσο οι συμβατικοί, όσο και οι αναδιαρθρωμένοι χώροι γύρω από την Πάρο, θα χρησιμοποιηθούν για προβολές σε μια προσπάθεια να φωτιστεί, ο ιστορικός και πολιτιστικός πλούτος του νησιού.

Στα επόμενα χρόνια, το «Παρίσι-Πάρος» έχει ως στόχο να γίνει η Πάρος ένας προορισμός για τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες, και το Παρίσι μια φιλόξενη πόλη για Παριανούς καλλιτέχνες.

Η πρώτη έκδοση του “Paris-Paros” έγινε με μηδενικό προϋπολογισμό. Όλες οι ταινίες ήταν ευγενική προσφορά των παραγώγων τους, και οι προσκαλεσμένοι μας ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα. Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία Parian Village και Pandrossos για την ευγενή χορηγία καταλυμάτων.

Δεν ήταν δυνατόν να γίνουν ελληνικοί υπότιτλοι στις ταινίες: όλες είναι είτε στα Γαλλικά με Αγγλικούς υπότιτλους, είτε στα Αγγλικά με Γαλλικούς υπότιτλους.

Δείτε το πρόγραμμα των τεσσάρων ημερών στον Ιστότοπο www.paris-paros.eu

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ