Market

Γράψε ποίηση και πεζογραφία σε ομάδες νέων συγγραφέων

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσουν στο British Council οι Ομάδες Γραφής Ποίησης και Πεζογραφίας. Οι ομάδες είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματος Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Kingston Writing School του Πανεπιστημίου Kingston του Λονδίνου και θα ξεκινήσουν από τα τέλη Οκτωβρίου στο British Council.

Οι ομάδες ποίησης και πεζογραφίας απευθύνονται σε νέους αλλά και σε πιο έμπειρους συγγραφείς που επιθυμούν να μοιραστούν τη δουλειά τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωρίσουν καταξιωμένους συγγραφείς και επαγγελματίες (εκδότες, επιμελητές και μεταφραστές) από τον χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στην Μεγάλη Βρετανία.

Προσφέροντας ένα συνδυασμό από εργαστήρια δημιουργικής γραφής, ομιλίες, open readings και workshops παρέχονται τα εργαλεία σε νέους συγγραφείς να αναδείξουν τις δεξιότητες και το ταλέντο τους.

Την ομάδα πεζογραφίας θα συντονίσει ο Βαγγέλης Προβιάς, του οποίου η συλλογή διηγημάτων με τίτλο ««Τα Μαύρα Παπούτσια της Παρέλασης» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ολκός το 2014 και σε λιγότερο από ένα χρόνο έφτασε στην Γ’ έκδοση της.

Την ομάδα ποίησης έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Ο Παναγιώτης έχει εκδώσει δύο βιβλία ποιημάτων –Το σωσίβιο (2008) και Ακάλυπτος (2013)– ενώ ένα τρίτο, Πολωνία, βρίσκεται υπό έκδοση. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις ποιημάτων των Ρ. Κρήλυ, Τ. Γκανν, Ντ. Χάρσεντ, Σ. Χήνυ, Α. Μόσιον, και άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

*στη φωτογραφία, ο ποιητής Παναγιώτης Ιωαννίδης