- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, που έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου.
Περισσότεροι από 300 θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα που έλαβε χώρα την 1η Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος των πραξικοπηματιών ανακοίνωσε ότι 164 διαδηλωτές και 9 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είχαν σκοτωθεί ως την Τρίτη. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους απολογισμούς αυτούς.
Οι θάνατοι αυτοί προκάλεσαν κατακραυγή και την επιβολή κυρώσεων από δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Η χρήση θανάσιμης βίας κατά πολιτών καταδικάστηκε επίσης από ορισμένες γειτονικές χώρες στη νοτιοανατολική Ασία, οι οποίες τείνουν να είναι συγκρατημένες στις επικρίσεις τους.
«Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττονται καθημερινά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Ένωση Αρωγής για τους Πολιτικούς Κρατούμενους (AAPP), η οποία καταγράφει τους θανάτους και τις συλλήψεις και επισημαίνει ότι σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ή έχουν καταδικαστεί μετά το πραξικόπημα.
Η οργάνωση αυτή είχε καταγράψει 320 θανάτους ως τις 25 Μαρτίου.
Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει δείχνουν ότι τουλάχιστον το 25% αυτών που έχουν σκοτωθεί υπέκυψαν σε τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, κάτι το οποίο εγείρει υποψίες ότι στοχεύθηκαν σκοπίμως για να σκοτωθούν. Δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για κάθε θάνατο.
«Όλα δείχνουν ότι ο στρατός υιοθετεί τακτικές πυροβολισμού με σκοπό τον θάνατο για να καταστείλει τις διαδηλώσεις», ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η Διεθνής Αμνηστία.
Οι πραξικοπηματίες αρνούνται τη χρήση υπερβολικής βίας και σημειώνει ότι οι ενέργειές της ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα απέναντι σε μια κατάσταση που, σύμφωνα με την ίδια, συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Σχεδόν το 90% των νεκρών ήταν άνδρες. Περίπου το 36% από αυτούς ήταν ηλικίας 24 ετών και κάτω.
Το νεαρότερο θύμα, η ηλικίας 7 ετών Κιν Μιο Τσιτ, σκοτώθηκε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, την Μάνταλαϊ, την Τρίτη. Το κοριτσάκι βρισκόταν στο σπίτι με τον πατέρα του όταν σκοτώθηκε.
Ο 78χρονος Ουίν Τσι ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος που καταγράφηκε ότι σκοτώθηκε μετά το πραξικόπημα και βρισκόταν μεταξύ περίπου 50 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην περιοχή Χλάινγκ Τάγιαρ της Ρανγκούν στις 14 Μαρτίου, που ήταν η αιματηρότερη ημέρα μέχρι στιγμής.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν έχω την παραμικρή ανησυχία για αυτό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για την κρίση στη Μέση Ανατολή
«Το πρόβλημά μας είναι οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Προειδοποιήσεις για αυξημένη απειλή επιθέσεων, κυβερνοεπιθέσεων και ριζοσπαστικοποίησης
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά από βομβαρδισμό
Η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο – Στα τέλη Σεπτεμβρίου πιθανό το δημοψήφισμα για τις συνομιλίες με ΕΕ
Το υψηλό κόστος των Patriot οδηγεί ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου σε ουκρανικά anti-drones χαμηλού κόστους
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προαναγγέλλει «και άλλες εκπλήξεις» για την Τεχεράνη
Ο Τραμπ επιτίθεται στον Χέρτζογκ και ζητά άμεση χάρη στον Νετανιάχου - Το Ισραήλ επικαλείται το κράτος δικαίου
Στη θέση της ο γερουσιαστής Μαρκγουέιν Μάλιν από την Οκλαχόμα
Απομακρύνθηκε βίαια από φρουρούς ενώ φώναζε συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης σε ακρόαση της Γερουσίας
Η κρατική τηλεόραση δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση
«Να μπει τέλος στις επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Ευπρόσδεκτη κάθε βοήθεια», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε προς το παρόν τα Στενά του Ορμούζ», διαβεβαιώνει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Βαλλιστικός πύραυλος έπληξε εγκατάσταση στο Μααμίρ με περιορισμένες ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες
«Ο γιος του Χαμενεΐ είναι απαράδεκτος», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Πολύ σύντομα η Νταχίγια θα μοιάζει με το Χαν Γιουνές» έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς
Υπόσχεση για αμερικανική στήριξη σε πιθανή εξέγερση
«Φρικτή και επικίνδυνη ιδέα», απαντούν οι Ρεπουμπλικανοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.