Ουάσινγκτον: Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Πούτιν τον επόμενο μήνα
Ένας από τους στόχους της συνάντησης θα ήταν και η συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων


Δημοσιεύματα θέλουν τον Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να δρομολογήσει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. Ειδικότερα, ο Τραμπ έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να γίνει η συνάντηση λίγο καιρό πριν τις αμερικανικές εκλογές στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα μάλιστα με αμερικανικά ρεπορτάζ, ένας από τους στόχους της προτεινόμενης συνόδου κορυφής Ρωσίας – ΗΠΑ θα ήταν η αξιολόγηση της προόδου για μια συμφωνία σχετικά με τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων.
Μάλιστα, μια επιλογή που εξετάζει προς το παρόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι η υπογραφή ενός προσχεδίου μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, που ουσιαστικά θα ανοίγει το δρόμο για μελλοντικές συμφωνίες σχετικά με την επέκταση της συνθήκης NEW START, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία επικοινωνία που είχαν Τραμπ και Πούτιν στις 23 Ιουλίου, οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν τη βαρύνουσα ευθύνη των κρατών τους σε ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας και εξοπλισμών και υπογράμμισαν τη σημασία της ρωσικής πρωτοβουλίας για σύνοδο των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Παράλληλα, εξέφρασαν την αμοιβαία αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής αλληλεπίδρασης Ρωσίας και ΗΠΑ.
Τέλος, επαίνεσαν τις προσπάθειες συνεργασίας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία σε πολλά επίπεδα, ενώ ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την κοινή πεποίθηση των δύο ηγετών πως πρέπει να αποφευχθεί μια κούρσα εξοπλισμών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εκτιμώ τα σχόλιά του, μπορεί να γίνει συμφωνία με την ΕΕ»
Ιστορική προαναγγελία από τον Γάλλο πρόεδρο
Αναμένεται η αυριανή αντίδραση των ευρωπαϊκών και ασιατικών δεικτών
Oι Γερουσιαστές φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη
To Πεκίνο διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση
Παράλληλα ανακοίνωσε «πάγωμα» των δασμών για 90 μέρες προς 75 χώρες
Έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη
Ο εμπορικός πόλεμος περνά στη φάση των συνομιλιών
Σχέδιο έκθεσης κάνει λόγο για θεμελιώδεις δημοκρατικές ελλείψεις
Η Ουάσινγκτον δεν είναι πλέον ασφαλής ταξιδιωτική επιλογή, υποστηρίζει το Πεκίνο
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών έλεγε ότι είναι η «ώρα της πραγματικής οικονομίας»
Πακέτα αξίας κάτω των 800 δολαρίων απολάμβαναν την εξαίρεση «de minimis» από τους πρόσθετους δασμούς
Οι αστυνομικοί κατέγραψαν δεκάδες παραβάσεις
Δυο μήνες μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου
Τα αντίμετρα μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή, εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε δίκαιες διαπραγματεύσεις
Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ μετά την απάντηση της Κίνας με δασμούς 84%
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη στιγμή «εξαιρετική»
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
Σε ισχύ από αύριο 10 Απριλίου - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.