Σαν νερό πέρασαν τα 3 χρόνια από τότε που το υπέροχο κτίριο ψηλά στην Κηφισίας μεταμορφώθηκε στο καλλιτεχνικής αύρας σύγχρονο εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλου. Ένας καταπληκτικός κήπος με όμορφες γωνιές χαλάρωσης μέσα στο πράσινο, η περίφημη orangerie με τα τζαμιλίκια να δημιουργούν ατμόσφαιρα γαλλικής εξοχής, μια εσωτερική σάλα διακοσμημένη σαν κομψότατο vintage σαλόνι κηφισιώτικου σπιτιού, κι ένας εξαίρετος σεφ, ο Δημήτρης Δημητριάδης να απλώνει το ταλέντο του σε γαστρονομικές προτάσεις με μεσογειακό υπόβαθρο.
Φέτος, το καλό εστιατόριο ανανεώνεται, ποντάρει στην ομορφιά και την αξία της απλότητας, προτείνει πιάτα που αποθεώνουν την τάση της εποχής, που δεν είναι άλλη από το «μοιράζομαι». Ο Θεσσαλός Δημητριάδης στήνει ένα μενού γεμάτο γήινα υλικά, πιάτα που του θυμίζουν τον τόπο του, με αναφορές σε γεύσεις-ρεβίθια, τραχανάς, φακές-, που είναι σε όλους μας οικείες. Ο κατάλογος μεγαλώνει, πολλά καινούργια προστίθενται ενώ αυτό που αποφεύγεται είναι τα περιττά στολίδια που κλέβουν μεν τις εντυπώσεις αλλά ανεβάζουν τα κόστη-οι τιμές στα περισσότερα είναι προσιτές και εντελώς value for money.
Ανεβασμένο είναι και το (τόσο μοδάτο τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα) brunch που σερβίρεται Σάββατα και Κυριακές μέχρι τις 6 το απόγευμα. Και περιλαμβάνει ωραιότατες γεύσεις όπως βιολογικό αυγό με κρέμα πατάτας, σέσκουλα και απάκι (8€), seafood burger με καλαμάρι, γαρίδα, σος ταρτάρ με αβοκάντο (12€), πεϊνιρλί Δροσιάς με κιμά, κασέρι και αυγό (9€), τραχανά με καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα (8€), καγιανά σε χωριάτικο ψωμί (7€), σαλάτα ρεβίθια με πιπεριά Φλωρίνης, κύμινο, φέτα Βυτίνας, μπρουσκέτα κόκορα (9€), γλυκό Αλάσκα με εσπεριδοειδή, φουντούκια, κανέλα (για 2 άτομα) (14€).
Είναι και η Τέχνη που «ακουμπάει» ακόμα πιο πολύ φέτος το Artisanal μια και η σάλα του εστιατορίου θα γεμίζει τους τοίχους της με έργα καλλιτεχνών που θα εναλλάσσονται. Η 1η έκθεση ζωγραφικής έχει τίτλο “Faces” και διαρκεί μέχρι 15 Ιανουαρίου. Τη διοργάνωση και επιμέλεια έχει αναλάβει ο επιμελητής - σύμβουλος τέχνης Μάξιμος Στεργίου. Απολαύστε ένα ωραίο δείπνο, σαββατοκυριακάτικο brunch ή απλά ένα ωραίο κοκτέιλ στο μπαρ με θέα στους «Μυστηριώδεις νέους» του Νίκου Βαβάτση, τη «Νεαρή κυρία» του Νικόλα Ζήσιμου, τα κουτάκια Diorama Boxes του Θεόδωρου Μπρουσκομάτη.
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 2108086111
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Εορταστικές γεύσεις στο εστιατόριο που μας εισήγαγε στη βιώσιμη γαστρονομία
Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με εκπληκτικά μενού από τον σεφ Ντίνο Φωτεινάκη
Must προορισμός για κάθε καλοφαγά
Με ιστορία από το 1991, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τη φαντασία και το μεράκι του
Εδώ έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια «αγαπημένο σουβλάκι»
Το αγαπημένο στέκι της Κυψέλης έχει ετοιμάσει έναν απόλυτα εορταστικό κατάλογο
Τις ημέρες των γιορτών, το εστιατόριο φορά τα καλά του και γίνεται πιο όμορφο και ζεστό από ποτέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.