- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
I feel good. 5 τροφές που σου φτιάχνουν την ψυχολογία
Τι μου λέτε; Είναι τα μανιτάρια σοτέ αντικαταθλιπτικά;
5 τροφές που σου αλλάζουν τη διάθεση προς το καλύτερο: Σπανάκι, Κολοκυθόσποροι, Αυγά, Φράουλες, Μανιτάρια
Σπανάκι
Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο και ασβέστιο, περιέχει και φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) που βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Εξαιρετικό ωμό ως βάση για μια πλούσια πράσινη σαλάτα.
Κολοκυθόσποροι
Ο γνωστός «πτωχός» πασατέμπος είναι μια υπερτροφή πλούσια σε βιταμίνες E, C, Κ, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α. Εκτός του ότι βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων ζακχάρου στο αίμα, είναι και ένα απολαυστικό σνακ με ηρεμιστικές ιδιότητες.
Αυγά
Είναι πηγή βιταμίνης Β12 που αποτρέπει τις «ψυχολογικές» μεταπτώσεις, επίσης περιέχουν χολίνη, που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως είναι το σελήνιο.
Φράουλες
Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C που εκτός από τα γνωστά της σημαντικά οφέλη είναι και ένα εξαιρετικό φυσικό αγχολυτικό. Να φροντίζετε να τις πλένετε καλά πριν τις καταναλώσετε, διότι η ανάγλυφη επιφάνειά τους «κρατάει» λιπάσματα και σκόνη.
Μανιτάρια
Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό τα κατατάσσουν στις υπερτροφές. Η βιταμίνη D που περιέχουν βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου που εκτός άλλων γνωστότερων ιδιοτήτων, έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.