- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άγριο «κράξιμο» σε γνωστό Τούρκο σεφ: «Φεύγεις νηστικός» από το νέο πανάκριβο εστιατόριό του στο Μανχάταν
Δεν ενθουσίασε ο Salt Bae - Απογοητευμένοι οι Νεοϋρκέζοι με το αδιάφορο μενού και τη βαρετή κίνηση του αλατιού
Ο Νουσρέτ Γκιοκτς (ή αλλιώς Salt Bae) έγινε πασίγνωστος το 2017 από τον τρόπο που ρίχνει το αλάτι στα κρέατα.
Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τον Τούρκο σεφ μέσω της εμφάνισής του στο reality επιβίωσης Survivor όταν τάισε τους νικητές ενός αθλήματος, κάνοντας και τη χαρακτηριστική κίνηση με την οποία ρίχνει το αλάτι στο κρέας.
Ο Salt Bae άνοιξε ένα νέο steakhouse στη Νέα Υόρκη, με τις πρώτες κριτικές να είναι από «αδιάφορες» έως «αρνητικές». Πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν την είσοδο του «Nurs-Et» για να δοκιμάσουν τα πιάτα του Τούρκου σεφ. Αρκετοί παραπονέθηκαν για τις ακριβές τιμές και τις μικρές μερίδες.
Ο Στιβ Καόζο, δημοσιογράφος στην εφημερίδα New York Post με στήλη για το φαγητό και τη διασκέδαση, έκανε λογοπαίγνιο με την επωνυμία του εστιατορίου και αντί για «Nusr-Et» έγραψε «Public Rip-off No. 1». Σε ελεύθερη μετάφραση... ξηλώνεσαι για να φας. Όπως είπε, πήγε το βράδυ της Κυριακής μαζί με δύο φίλους του να δειπνήσουν στο μαγαζί του Τούρκου σεφ. Εκτός του ότι πλήρωσαν 521,45 δολάρια, έφυγαν «αναζητώντας ένα σνακ».
Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «κακό κρασί» και για ένα δείπνο που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσε τον λογαριασμό. Όπως είπε, ήπιαν και από ένα κοκτέιλ.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η σαλάτα, αξίας 25 δολαρίων, είχε ένα άισμπεργκ πολλών ημερών και κάτι «μυστήρια» λαχανικά με ένα άγευστο κατσικίσιο τυρί. Ο αρθρογράφος, πάντως, χαρακτήρισε «πλούσιο» το κρέας. Ανέφερε, όμως, ότι θα ήθελε να υπάρχουν πιάτα που «μπορεί να αντέξει οικονομικά και κάποιος που δεν είναι σουλτάνος».
Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι για μια απλή μπριζόλα χρειάζονται 275 δολάρια, χωρίς καν συνοδευτικά.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιχειρηματική κίνηση του Salt Bae στις ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2017 άνοιξε ένα steakhouse στο Μαϊάμι. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων στην Τουρκία.
Με πληροφορίες από Independent/Eater NY
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.