Θεματα

Ένας Ιπποπόταμος που έκλεισε τα σαράντα

Και έγινε ένα από τα μακροβιότερα μπαρ της Αθήνας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ipopotamos-anoigma.jpg

Ιανουάριος του 1978. Κάθε εβδομάδα που περνάει, όλο και περισσότερα κορίτσια και αγόρια θα δίνουν τα ραντεβού τους στο νέο μπαράκι της πόλης που διψάει για ροκιές και έχει παράξενο όνομα. Ο Ιπποπόταμος έχει μόλις ανοίξει, ροκάρει στα σύνορα Εξάρχεια-Κολωνάκι, μα δεν τον νοιάζουν οι φυλές της Αθήνας, δεν τον νοιάζουν τα στερεότυπα, δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο πέρα από το να παίζει μουσική. Έτσι γίνεται στέκι και τα χρόνια περνούν.

ckk_1147-2.jpg
ckk_1148-2.jpg

Κάποτε πήγε να κλείσει μα οι θαμώνες δεν τον άφησαν. Ο Ιπποπόταμος πέρασε στα χέρια τους, κράτησε τον χαρακτήρα του και ξανάρχισε τις μουσικές, τα χαμόγελα, τα πειράγματα και τα ραντεβού. Και κάπως έτσι έγινε σαράντα χρονών, μαζί και ένα από τα μακροβιότερα μπαρ της Αθήνας.

Ο Ιπποπόταμος συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στα 5 παλαιότερα μπαρ της Αθήνας. Και αυτό είναι κάτι που κάθε ιπποπόταμος αξίζει να γιορτάζει. Από τις 18 Ιανουαρίου από τα decks του θα περάσουν μουσικοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, γνωστοί dj’s της πόλης, αλλά και οι ιστορικοί dj’s του μπαρ στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του. Εκτός από τις μουσικές αναταράξεις, θα υπάρξουν και εικαστικές, που σκοπεύουν να ζωντανέψουν το παρελθόν στους τοίχους του Ιπποπόταμου. Μερικές φορές αναρωτιέμαι πόσες ροκ ιστορίες να έχουν δει αυτοί οι τοίχοι…Τίποτα δεν έχουν δει ακόμη.

ckk_1150-2.jpg

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583, Fb: @ippopotamos

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.