Θεματα

Ζωολογικός Κήπος στο πιάτο σας

Έξυπνες ιδέες για να κάνετε το παιδί σας να τρώει ευχάριστα φρούτα και λαχανικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374276-772707.jpg
@theplatedzoo

Πόσες και πόσες φορές δεν ακούμε πως «η εμφάνιση του πιάτου μετράει» σε θέματα που αφορούν «έξοδο» και «φαγητό»;

Η Μίντι Ζαλντ είναι μια νέα μητέρα που ζει στην Αυστραλία. Όπως οι περισσότερες μητέρες ανά τον πλανήτη, κλήθηκε να βρει έναν τρόπο για να κάνει τον γιο της να φάει χωρίς αντιρρήσεις φρούτα και λαχανικά. Ο μπόμπιρας δεν ήθελε και έτρωγε απρόθυμα το φαγητό του. Μια μέρα η Μίντι τού έφτιαξε ένα σαλιγκάρι από μπανάνα. Ο μικρούλης άρχισε να γελά. «Αυτό ήταν» είπε μέσα της.

Η εφευρετική μαμά μεταμόρφωσε τα σνακ του παιδιού της σε υπέροχα ζωάκια. Φιδάκια, σκυλάκια, βατραχάκια και ψαράκια κοσμούν το κάθε πιάτο και καταναλώνονται ευχάριστα από τον γιο της.

«Ήταν τόσο βαρετό (γι' αυτόν), που σκέφτηκα ότι αν η παρουσίαση στο πιάτο μετράει τόσο πολύ για τους ενήλικες, πιθανά μετράει και για τα παιδιά» εξήγησε σε δηλώσεις της σε αυστραλιανά ΜΜΕ. Παράλληλα, διαπίστωσε ότι μπορούσε να κάνει ευχάριστη και τη διαδικασία της εκπαίδευσης.

«Συνειδητοποίησα ότι ήταν ώρα εκπαίδευσης. Άρχισα να τα κάνω και να τον ρωτάω: Τι ζώο βλέπεις; Τι τρόφιμα βλέπεις; Πόσα κομμάτια είναι στο πιάτο; Τι ήχο κάνει αυτό το ζώο;» πρόσθεσε.

Η Μίντι άρχισε να ποστάρει στο Instagram τις δημιουργίες της και πολύ γρήγορα βρήκε μιμητές. Τα κολακευτικά σχόλια ήταν συνεχή, ωθώντας την να δημιουργήσει έναν ξεχωριστό λογαριασμό (@ThePlatedZoo).

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει και βιβλίο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.