Αθλητισμος

Η Μπαρτσελόνα της νέας εποχής

Σε ολικό ανασχεδιασμό προχωρούν οι Καταλανοί μετά τον διασυρμό από την Μπάγερν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαρωτικές αλλαγές στην Μπαρτσελόνα μετά τον διασυρμό από την Μπάγερν
Σαρωτικές αλλαγές στην Μπαρτσελόνα μετά τον διασυρμό από την Μπάγερν © EPA/Manu Fernandez

Ο διασυρμός από την Μπάγερν πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα - Ριζικές αλλαγές στην ομάδα - Ο νέος σχεδιασμός.

Λίγα λεπτά μετά το σοκαριστικό 8-2 της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» Τζοσέπ Μπαρτομέου βγήκε στις κάμερες και προανήγγειλε πολλές αλλαγές από τη νέα εβδομάδα.

Αυτή η νέα εβδομάδα ξεκίνησε σήμερα και περιελάμβανε μία ευρεία σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου, που διήρκησε πάνω από τέσσερις ώρες.

Ανακοινώσεις δεν βγήκαν, όμως ειδήσεις υπάρχουν και θα επιβεβαιωθούν τις επόμενες ημέρες. Αυτό που όλοι γνωρίζαμε είναι ότι ο προπονητής Κίκε Σετιέν είναι πλέον παρελθόν, παρότι είχε συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια. Αντικαταστάτης του είναι ο Ρόναλντ Κούμαν, παλιά δόξα της Μπάρτσα.

Όσον αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου (δεν θα είναι επ’ ουδενί ο Μπαρτομέου) αναμένεται να γίνουν στις 15 Μαρτίου 2021.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Πρώτο, που θα απαντηθεί σύντομα, είναι η θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει αποτύχει παταγωδώς και οι περισσότεροι δεν τον θέλουν άλλο σε αυτήν τη θέση. Ίσως το μέλλον του Γάλλου στον σύλλογο να κρίνει και τις διαθέσεις αρκετών παικτών.

Μετά το 8-2 και μέχρι τώρα έχουν περάσει σχεδόν 72 ώρες. Και έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το ποιοι παίκτες της Μπαρτσελόνα θα φύγουν. Τα πάντα έχουν βάση, όμως τίποτα δεν ισχύει αυτήν τη στιγμή. Ειδικά αφού ακόμη δεν έχει πιάσει δουλειά ο νέος προπονητής.

Σε ένα καλοκαίρι που είναι «λειψό» και εν μέσω πανδημίας, μοιάζει δύσκολο ως απίθανο για μια ομάδα να αλλάξει το μισό της ρόστερ. Οπότε αυτά που ακούστηκαν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην 4-5 είναι προς πώληση, δεν ισχύουν απόλυτα. Διότι πρέπει να βρεθούν και αντικαταστάτες. Πάντως, κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι θα έρθουν. Αλλά αυτά λογικά θα τα αποφασίσει ο Ρόναλντ Κούμαν.

Αυτό που καίει τους πάντες στον οργανισμό της Μπαρτσελόνα, όμως, είναι ο Λιονέλ Μέσι. Κάποια ρεπορτάζ τον αναφέρουν ως πρόθυμο να παραμείνει, άλλα τον έχουν έτοιμο να αποχωρήσει ακόμη και τώρα. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει πουθενά, πιθανότατα να μην έχει αποφασίσει καν, όμως το μόνο δεδομένο στη δική του υπόθεση είναι πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από το να τελειώσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη, μέχρι να τον δούμε να φορά άλλη φανέλα σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ