- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ταραντίλης: Έρχονται τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα
«Όσο πιο γρήγορα έρθουν οι ποσότητες τόσο πιο συνεπείς θα είμαστε με το πρόγραμμα»
Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να δημιουργηθούν στην Ελλάδα, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.
Συγκεκριμένα, εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τον αριθμό των ραντεβού που έχουν κλείσει άτομα άνω των 85 ετών και ενημέρωσε πως μέχρι και την Κυριακή, το σύνολο των εμβολιασθέντων στη χώρα ήταν 80.531.
Στη συνέχεια, προανήγγειλε πως εντός του επόμενου μήνα θα εγκαινιαστούν τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία θα μπορούν να γίνουν 20.000 εμβολιασμού ημερησίως. Εκτίμησε πως το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα έχουν αυξηθεί η εισροή δόσεων του εμβολίου στη χώρα, που θα καταστήσει εφικτό τον στόχο του καλοκαιριού.
Μάλιστα, διευκρίνισε, τα τέσσερα αυτά κέντρα θα ανοίξουν σε Αθήνα –τα τρία εξ αυτών– και Θεσσαλονίκη, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχει ήδη η στελέχωση.
«Στην Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι για εμβολιασμούς. Όσο πιο γρήγορα έρθουν οι ποσότητες τόσο πιο συνεπείς θα είμαστε με το πρόγραμμα».
Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για «διαβατήριο, δεν θα επιβάλλεται για τις μετακινήσεις από τη μία χώρα στην άλλη».
Τέλος, έκανε λόγο για μία «κωδικοποίηση ώστε να μπορεί κάποιος να μετακινείται. Αντί να του ζητούν να κάνει τεστ, ίσως δείχνει το πιστοποιητικό και μετακινείται με λιγότερη γραφειοκρατία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είναι η επείγουσα αναδοχή
Αυτοί οι συνταξιούχοι πληρώνονται τρεις ημέρες νωρίτερα
«Καίει» η τιμή στην αντλία
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
«Η ομάδα μας μεγαλώνει, αποκτήσαμε και σουτέρ που σπάνια αστοχεί»
«Προτιμώ να παραμείνω στα στοιχεία και στους ανθρώπους που χρειάζονται λύσεις»
Τι αλλάζει στο Λύκειο και πότε θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα Πανελλαδικών
Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα
Η ανεργία μειώθηκε και οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό
«Ο Κάθετος Διάδρομος ενισχύει τις προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου»
Τα μηνύματα από την αύξηση των υπερωριών
Το πανό ανάρτησαν οπαδοί της ομάδας ΜΖΤ Σκοπίων, στον αγώνα μπάσκετ με τον Ηρακλή
9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media
Αιτήσεις έως τα μέσα του 2027
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εξαρτήσει την πορεία της από τις ερμηνείες θα δώσει ο Άρειος Πάγος στα νομικίστικα τερτίπια που θα εφεύρουν οι νεοφασίστες
«Θα κινηθώ δικαστικά για την προστασία της προσωπικότητάς μου», γράφει σε ανάρτησή του
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αποσπασματικές λογικές», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προτείνει το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Μενδώνη: «Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες πολιτισμού στις Πρέσπες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.