Πολιτικη & Οικονομια

Ο κ. Κριμιζής αντιμέτωπος με την κυβερνητική «γκιλοτίνα»

Νέα επεισόδια στην τέχνη της λαθροχειρίας: πώς ανακάλυψε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «εξέγερση» των Πανεπιστημιακών κατά του παραιτηθέντος καθηγητή

4939-198868.jpg
Ευτύχης Παλλήκαρης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stamatis-krimizis_main01.jpg

Μέχρι χτες η παρουσία του κ. Κριμιζή στoν …Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό (ΕΛΔΟ) ήταν ένα πολύτιμο –και πολυδιαφημισμένο– «κεφάλαιο» για την κυβέρνηση.

Η παραίτησή του όμως από τον ΕΛΔΟ –και κυρίως οι καταγγελίες του για τα ανομολόγητα στον διαστημικό οργανισμό– έδωσε το έναυσμα σε έναν διαδικτυακό πόλεμο απαξίωσής του από τα φίλια κυβερνητικά sites και blogs. Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο είναι η συμβολή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) να πρωταγωνιστήσει στην επικοινωνιακή εκμηδένιση του κ. Κριμιζή. Δύο ανταποκρίσεις που διανεμήθηκαν σήμερα το πρωί φανερώνουν το μέγεθος της αναλγησίας και μεροληψίας από μια υπηρεσία αντικειμενικής –υποτίθεται– πληροφόρησης.

Η πρώτη λαθροχειρία διαπράχθηκε από ανταπόκριση με τίτλο «Έντονες οι αντιδράσεις από την ελληνική επιστημονική κοινότητα από τις αιτιάσεις του παραιτηθέντα από την ΕΛΔΟ καθηγητή κ. Κριμιζή». Προαναγγέλλεται σεισμός, δηλαδή. Διαβάζοντας όμως το θέμα, συναντάς κατά σειρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Νίκου Παππά, τις δηλώσεις του διαδεχθέντος τον κ. Κριμιζή, Χριστόδουλου Πρωτοπαππά, τις δηλώσεις του Γ.Γ. Πληροφοριών κ. Μαγκλάρα. Πού είναι ως εδώ η «επιστημονική κοινότητα» που επικαλείται το ΑΠΕ για να στηρίξει τον τίτλο; Πλην των άμεσα εμπλεκόμενων, υπάρχει μια συνέντευξη στην ΕΡΤ1, του κ. Κωστόπουλου καθηγητή από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο οποίος προφανώς εκπροσωπεί, κατά το Πρακτορείο, το σύνολο της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας…

Προς εμπέδωση των «σφοδρών» αντιδράσεων έρχεται και δεύτερο θέμα λίγο αργότερα, με τίτλο «Βολές τεσσάρων Πανεπιστημίων κατά Κριμιζή για τους μικροδορυφόρους». Τέσσερα πανεπιστημιακά ιδρύματα να ενταντιώνονται – ναι, αυτό πράγματι θα ήταν μείζον θέμα. Μόνο που διαβάζοντας κάποιος το κείμενο, διαπιστώνει ότι πρόκειται για δήλωση τεσσάρων καθηγητών – και όχι του συνόλου των ιδρυμάτων που απασχολούνται. Ας δούμε όμως πώς παρουσιάζονται στο κείμενο οι μεμονωμένες αυτές υπογραφές: «Πανεπιστήμιο Πατρών/ καθηγητής Β. Κωστόπουλος (ο ίδιος εμφανίζεται στο προηγούμενο θέμα του ΑΠΕ), Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ επ. καθηγητής Θ. Σαρρής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου/ καθηγητής Ν. Νικητάκος και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου/ καθηγητής Κ. Μασσέλος».

Το πιάσαμε το υπονοούμενο… Εδώ ταιριάζει η παροιμία «η τρίχα έγινε τριχιά», που μετατρέπεται από το ΑΠΕ σε δημοσιογραφικό προτέρημα. Υπάρχει βεβαίως και άλλο ρητό –αγνώστου μέχρι σήμερα πατρότητας– που έχει ενσωματωθεί στον ιδιότυπο κώδικα δημοσιογραφικής στρέβλωσης: «πας μη Έλλην, βάρβαρος». Με βάση τη ροή των δημοσιευμάτων, ας μην αποκλείσουμε να εμφανιστεί στο ΑΠΕ η διεθνής επιστημονική κοινότητα να επικρίνει τον κ. Κριμιζή ως υπονομευτή του ελληνικού διαστημικού προγράμματος…

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η υποκειμενική και η αντικειμενική φτώχεια των Ελλήνων
Η υποκειμενική και η αντικειμενική φτώχεια των Ελλήνων

Η Ελλάδα κατέχει μία θλιβερή πρωτιά: ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που βρίκεται στο στατιστικό όριο της φτώχειας υπολογίζεται στο 18,9 για το 2023, το 67% των ερωτηθέντων θεωρούν εαυτούς φτωχούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.