Health & Fitness

Χουζούρι συχνό: αυτό είναι το «κλειδί της ευτυχίας»

Μισή ωρίτσα αρκεί, λένε επιστήμονες, για να ξυπνήσεις πιο χαρούμενος και παραγωγικός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347804-721917.jpg

Επιστήμονες στη Βρετανία διαπίστωσαν έπειτα από έρευνα ότι το χουζούρι μέσα στη διάρκεια της ημέρας συνδέεται με το αίσθημα της ευεξίας, της χαράς και της ευτυχίας.

Ο ύπνος γενικά πιστεύεται ότι είναι ευεργετικός για την υγεία μας καθώς μας κάνει πιο παραγωγικούς, δραστήριους και μας θωρακίζει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Ωστόσο, ένας ύπνος μικρής διάρκειας έως 30 λεπτών μέσα στη διάρκεια διαπιστώθηκε πως μας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Χερτφορντσάιρ για να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου. Ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας, Ρίτσαρντ Γουάιζμαν δήλωσε στον Independent: «Παλιότερη έρευνα έδειξε ότι ένας υπνάκος βοηθάει στη συγκέντρωση, τη παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα. Τώρα πιστεύεται πως μπορεί να μας κάνει πιο χαρούμενους». Σημειώνει ότι ο ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να είναι σύντομος, διότι στην αντίθετη περίπτωση αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Η έρευνα έγινε μέσω διαδικτύου με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων που έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες του ύπνου. Το 66% των ερωτηθέντων που καθημερινά παίρνουν έναν υπνάκο διαπιστώθηκε ότι αισθάνονται πιο ισορροπημένοι και ευτυχείς. Πιο πολύ κοιμούνται τα άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών, ενώ από τα 50 και άνω ο κόσμος φαίνεται να παίρνει «διαζύγιο» με τον ύπνο. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταυροδρόμια: Μια σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας
Σταυροδρόμια: Σειρά συναντήσεων της ΕΕΨΨ εμπλουτίζει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τη ζωή μας

Στην πρώτη συνάντηση με τίτλο «Ψυχανάλυση και κινηματογράφος της παρατήρησης - Μεγεθύνοντας το αδιόρατο», την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ο Γρηγόρης Μανιαδάκης συνομιλεί με την Εύα Στεφανή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.