- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
15 εύκολοι τρόποι να ξεφορτωθείς 500 θερμίδες την ημέρα
Φασούλι το φασούλι, αδειάζει το «σακούλι»
Οι γιορτές πέρασαν, τα κιλά έμειναν. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν έχει βρεθεί μαγικός τρόπος να στουμπώνεσαι δύο εβδομάδες με μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια και γαλοπούλες και να μην παίρνεις γραμμάριο. Το γυμναστήριο ακούγεται καλό σαν ιδέα αλλά ποιοοοοος έχει χρόνο; Τι να γίνει, θα αποδεχτείς τη μοίρα σου, θα βάλεις στην άκρη τα αγαπημένα σου τζιν που ξαφνικά μίκρυναν και θα περιμένεις να ζεστάνει ο καιρός μπας και χάσεις κανά κιλό ιδρώνοντας. Καλό το σχέδιο αλλά μπορείς να αρχίσεις και από τώρα να ξεφορτώνεσαι μερικές θερμίδες καθημερινά, χωρίς να κουράζεσαι ιδιαίτερα.
1. Ανέβα από τις σκάλες
Τρέχοντας. Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες είναι εγγυημένος τρόπος να καις θερμίδες. Δοκίμασέ το σαν εναλλακτικό τρόπο γυμναστικής, αφού βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, σφίγγει μηρούς και καίει θερμίδες. Μάλιστα αν δοκιμάσεις να τις ανέβεις πατώντας στις μύτες των ποδιών θα γυμνάσεις και γάμπες, ενώ κάνοντας μικρά βηματάκια γυμνάζεις ταυτόχρονα και τους κοιλιακούς σου.
2. Πάρκαρε μακριά
Αντί να κάνεις κύκλους με το αυτοκίνητο ψάχνοντας για μια θέση πάρκινγκ ακριβώς έξω από τον προορισμό σου, πάρκαρε κάπου πιο μακριά και περπάτα με γρήγορο βήμα ως εκεί. Θα πρέπει να νιώσεις ένα μικρό κάψιμο στα πόδια που φανερώνει ότι ξεφορτώνεσαι θερμίδες και γυμνάζεις τους μυς σου.
3. Πήγαινε με τα πόδια
Όταν έχεις να κάνεις δουλειές κοντά στο σπίτι σου, προτίμησε να πας περπατώντας, τρέχοντας ή με το ποδήλατο. Γλιτώνεις βενζίνη και χρήματα ενώ βελτιώνεις τον τρόπο ζωής σου. Η άσκηση δυναμώνει την καρδιά και σε γεμίζει ενέργεια. Υιοθέτησέ το γενικά σαν στάση ζωής και όχι σαν σύντομο διάστημα αδυνατίσματος.
4. Μείωσε τα αναψυκτικά
Πίνοντας ένα λιγότερο ρόφημα με ζάχαρη καθημερινά, μπορείς να χάσεις έως και 4,5 κιλά το χρόνο. Μείωσε τα αναψυκτικά και ροφήματα με ζάχαρη και μαζί τις θερμίδες που προσλαμβάνεις. Άσε που θα γλιτώσεις και από αυτή τη φοβερή υπογλυκαιμία που σε πιάνει το απόγευμα. Δε το λες και τρομερή θυσία ε;
5. Κόψε τα βραδινά σνακ
Οι χαζομάρες που τσιμπολογάς αργά τη νύχτα σου προσθέτουν 300 με 500 θερμίδες καθημερινά. Αποχωρίσου τα μεταμεσονύκτια σνακ και προσπάθησε το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου να είναι πριν τις 20.00. Θα κοιμάσαι καλύτερα και το πρωί δε θα παλεύεις με το τζιν σου.
6. Περισσότερη πρωτεΐνη
Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να σε βοηθήσει με πολλούς τρόπους, αφού αναδομεί τις μυϊκές ίνες, ελαττώνει το αίσθημα πείνας και ενισχύει το μεταβολισμό. Ξεκίνα τη μέρα σου με αυγά, γιαούρτι, λαχανικά και κινόα.
7. Νευρικότητα
Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι οι νευρικοί άνθρωποι είναι συνήθως αδύνατοι. Η επιστήμη το αποδίδει στην αυξημένη κινητικότητα του σώματός τους. Το νευρικό κούνημα των ποδιών όταν κάθεσαι, το χτύπημα των δαχτύλων ή του στιλό όταν μιλάς στο τηλέφωνο ή σκέφτεσαι, όλα αυτά μεταφράζονται σε κάψιμο εκατοντάδων θερμίδων.
8. Ελάττωσε τους ξηρούς καρπούς
Οι ξηροί καρποί έχουν πολλά διατροφικά οφέλη, τα οποία όμως έρχονται μαζί με πολλές θερμίδες. Μια χούφτα φιστίκια μπορεί να φτάσει και τις 200 θερμίδες, άρα περιόρισε την κατανάλωσή τους σε μία φορά την ημέρα και με μέτρο, αν δε θες να παχαίνεις άσκοπα.
9. Μην τρως μπροστά στην τηλεόραση
Ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Τρώγοντας μπροστά στην τηλεόραση, ο εγκέφαλος αποσυντονίζεται και δεν έχει σαφή εικόνα του πόσο φαγητό έχει καταναλώσει, με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο.
10. Διάλεξε τα σωστά υλικά στις σαλάτες
Σίγουρα έχεις στο μυαλό σου ότι οι σαλάτες αποτελούν βασικό συστατικό στην υγιεινή διατροφή οποιουδήποτε. Ωστόσο, αν δεν προσέξεις τα υλικά που περιέχουν μπορεί να καταλήξεις να καταναλώνεις μια σαλάτα με περισσότερες θερμίδες από ένα cheeseburger. Περιόρισε το τυρί, τα αλλαντικά, τους ξηρούς καρπούς, το μπέικον, το αβοκάντο, τα αποξηραμένα φρούτα και το κρουτόν.
11. Μέτρα τις μερίδες σου
Με το μάτι συνήθως τρώμε περισσότερο. Μπορεί ένα γεμάτο ή ξεχειλισμένο πιάτο να σου μοιάζει δελεαστικό, αυτό όμως σε οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση φαγητού και άρα θερμίδων. Δοκίμασε για ένα διάστημα να μετράς ή να ζυγίζεις τις μερίδες σου έτσι ώστε να αποκτήσεις μια πιο σαφή εικόνα του πόσο πρέπει κανονικά να τρως σύμφωνα με τις ανάγκες του οργανισμού σου. Δοκίμασέ το όχι μόνο με το φαγητό σου αλλά και με τη σοκολάτα ή τα πατατάκια.
12. Φοβού τα smoothie
Τα smoothie φαίνονται μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που ισχύει αλλά μόνο αν το έχεις φτιάξει μόνη σου. Πολλά smoothies περιέχουν συστατικά ή μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που σίγουρα δε βοηθούν στη μείωση των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων σου. Η πιο καλή παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και γάλα χαμηλό σε λιπαρά.
13. Μην αδειάζεις το πιάτο σου
Ούτε να το αδειάζεις, ούτε να το πετάς. Εάν νιώσεις ότι χόρτασες δεν υπάρχει λόγος να πιεστείς να φας και το υπόλοιπο. Μπορείς να το κρατήσεις για να το φας αργότερα ή να το δώσεις στα αδέσποτα της γειτονιάς. Όταν το σώμα σου λέει «φτάνει» μην αφήνεις τη λιγούρα να σε παρασύρει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων.
14. Κοιμήσου περισσότερο
Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την αίσθηση πείνας με αποτέλεσμα να τρως περισσότερο από το κανονικό. Αν εξασφαλίζεις 7 με 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ, ο οργανισμός σου ρυθμίζει την όρεξή του και μειώνει τις πιθανότητες να καταναλώσεις επιπλέον άχρηστες θερμίδες.
15. Γυμνάσου
Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, όσο κι αν προσέξεις, σαν τη γυμναστική για το κάψιμο θερμίδων, δεν έχει. Μια ώρα cardio την ημέρα καίει μεγάλο αριθμό θερμίδων, ενδυναμώνει τους μυς σου και σε γεμίζει ενέργεια. Δώστου μια ευκαιρία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει σε σχετική έκθεση
Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την πιθανότητα να σας εγκλωβίσει και να σας ακινητοποιήσει
Σε μια εποχή όπου όλοι είμαστε διαρκώς εκτεθειμένοι, είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς ότι κρίνεται
Έμφαση στο νερό και στα απλά ντρέσινγκ
Τι δείχνουν οι μελέτες ότι συμβάλει στην εμφάνιση ψωρίασης;
Ο τρίτος πιο συχνός μυοσκελετικός πόνος εκτιμάται ότι είναι ο πόνος στον ώμο
Τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το ανθρώπινο σώμα
Οι ειδικοί καλούν τους καπνιστές να κόψουν επιτέλους το κάπνισμα
Μεγάλη η αύξηση στα Επείγοντα
Απώλεια της αντίληψης της πραγματικότητας και ο κόσμος «σαν κινηματογραφική ταινία»
Ο ψυχολογικός κίνδυνος που ελλοχεύει για τις γυναίκες σε αυτές τις περιπτώσεις
Βίντεο: «Ενσυναίσθηση και Υγεία»
Ένα ασφαλές καταφύγιο για οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν την πρόκληση της νοσηλείας των παιδιών τους
Η γαλοπούλα και τα συνοδευτικά της
Συνηθισμένη η περιστασιακή αδυναμία επίτευξης στύσης
Πώς το συνθετικό βακτήριο μπορεί να καταλάβει το ανθρώπινο σώμα και γιατί κάποιοι το συγκρίνουν με τον πλοκή του Last Of Us
Αποσπάσματα από το βιβλίο Έρωτας και Ασθένεια του David Morris
Η εταιρεία δραστηριοποιείται περισσότερο από μισό αιώνα στη χώρα μας
Χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.