- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπαευαγγέλλου: Στον Πειραιά το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας
«Οι γειτονιές της Αττικής έχουν 10.000 ενεργά κρούσματα»
Κορωνοϊός: Η αναφορά της Βάνας Παπαευαγγέλου στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά - Είναι η περιοχή όπου εντοπίζεται το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας.
«Καμπανάκι» για την περιοχή του Πειραιά έκρουσε σήμερα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα εντοπίζεται το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας.
Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ενημέρωση, ανέφερε ότι οι γειτονιές της Αττικής έχουν 10.000 ενεργά κρούσματα, ενώ ο Πειραιάς είναι η πιο επιβαρυμένη περιοχή στην χώρα. Επιπλέον, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι ο δείκτης θετικότητας στην Αττική έφτασε στο 7%.
«Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές στην Αττική ξεπέρασαν τις 500» τόνισε και πρόσθεσε πως μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ένα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία είναι ότι οι εισαγωγές ασθενών άνω των 80 ετών έχουν μειωθεί δραστικά. Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν αποτρέψει τουλάχιστον 12.000 νέα κρούσματα.
Σύμφωνα με την ίδια, η διασπορά οφείλεται σε συγχρωτισμό κυρίως σε κλειστούς χώρους. Επίσης, είπε ότι παρατηρείται ενδοοικογενειακή διασπορά, από τις ομάδες πολιτών που μετακινούνται από το σπίτι στην εργασία τους.
Μαγιορκίνης: Περιμένουμε καλύτερη εικόνα από την ερχόμενη Πέμπτη
Ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα, πλησιάζοντας τα δεδομένα του Νοεμβρίου, με σημεία βραδείας επιβάρυνσης, ενώ το σύστημα υγείας δέχεται έντονη πίεση η οποία θα διατηρηθεί για δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη.
Όπως ανέφερε, ο δείκτης Rt βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1 και η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη. Ο καθηγητής σημείωσε ότι καλύτερη εικόνα περιμένουμε από την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στη μείωση των επαφών μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού αναμένονται όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες
Πιθανόν να γίνει σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τη νομιμότητα της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας
Παίρνουν τη σκυτάλη αύριο τα ΓΕΛ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.