- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή των Αντιπροσώπων: «Πέρασε» εκλογικό νομοσχέδιο με 210 «Ναι»
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κυρίως διακομματικά με 210 «ΝΑΙ» εναντίον 200 «ΟΧΙ»
Η Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» με 210 «ναι» ένα νομοσχέδιο, που στοχεύει σε εκλογική μεταρρύθμιση.
Εκλογικό νομοσχέδιο, που θα επικαιροποιήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας «πέρασε» η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Με αυτό θα απαιτείται από τις Πολιτείες να αναθέσουν το καθήκον της αναδιάρθρωσης των περιφερειών σε ανεξάρτητες επιτροπές.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κυρίως διακομματικά με 210 «ΝΑΙ» εναντίον 200 «ΟΧΙ».
Να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά που οι Δημοκρατικοί του Σώματος ψηφίζουν νωρίς στο Κογκρέσο για ορισμένες προτεραιότητες που έχουν θέσει με κοινωνικό χαρακτήρα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως θα υπογράψει το εν λόγω νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του κράτους, όταν περάσει τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία.
Παρόλ' αυτά, στη Γερουσία η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς οι 48 Δημοκρατικοί και οι δύο ανεξάρτητοι θα πρέπει να υποστηριχθούν και από 10 Ρεπουμπλικανούς ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο του filibuster και το νομοσχέδιο να υπερψηφιστεί και εκεί.
Να σημειωθεί πως το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, επειδή το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ είναι έτοιμο να ανατρέψει τα πληθυσμιακά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ανασχεδιάζονται οι χάρτες των περιφερειών με φόντο τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.
Οι Πολιτείες χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια και διαδικασίες για τη σύνταξη των χαρτών, καθώς σε 33 από αυτές τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα ελέγχουν τουλάχιστον ένα μέρος της διαδικασίας, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Πολιτειακών Νομοθετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.