- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγώνη: Στην Αττική η κάλυψη των ΜΕΘ βρίσκεται στο 72%
«Οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 σε μία ημέρα»
Ματίνα Παγώνη: Η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική και τα στοιχεία εισαγωγών-εξιτηρίων στα νοσοκομεία.
Στις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας αναφέρθηκε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Στην Αττική η κάλυψη των ΜΕΘ βρίσκεται στο 72%.
Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι στην Αττική τα 166 από τα 230 κρεβάτια ΜΕΘ είναι καλυμμένα. 64 είναι κενά και η κάλυψη είναι της τάξης του 72%. Τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, οι 64 κενές κλίνες μπορούν πολύ γρήγορα να καλυφθούν, γιατί υπάρχουν 1.430 ασθενείς νοσηλευόμενοι σε τμήματα κορωνοϊού και ένα ποσοστό 10% το λιγότερο μπορεί να διασωληνωθεί.
Η κ. Παγώνη σημείωσε ότι οι εισαγωγές είναι 208 και τα εξιτήρια 136 σε μία ημέρα, «οπότε υπάρχει φόβος για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες». Επιπλέον, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «απαιτείται να βρεθεί λύση με τη συμβολή και του ιδιωτικού τομέα για να γίνει διαχείριση της κατάστασης. Τα νοσοκομεία που εξυπηρετούν και non Covid περιστατικά δεν μπορούν να διαθέσουν άλλες κλινικές για κορωνοϊό και πρέπει να βρεθεί λύση για τους επόμενους δύο μήνες με μια μεγάλη ιδιωτική κλινική».
Μάλιστα, σε ότι αφορά τη διάρκεια που θα πρέπει να έχουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τόνισε ότι απαιτούνται 15 ημέρες και από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει εάν αυτό το διάστημα φτάνει ή δεν φτάνει. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι δεν θα κάνουμε παρέλαση την 25 Μαρτίου, καθώς δεν έχουν προχωρήσει αρκετά οι εμβολιασμοί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Βροχή» τα πρόστιμα για πρόκληση φωτιάς
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Η μισθοδοσία επανέρχεται στο γενικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης» - Η ανακοίνωση
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική
Πόσο κοστίζουν οι νέες ταυτότητες; - Βήμα βήμα η διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.