Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση
«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι»


Σε νέες δηλώσεις για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 89 νεκρούς προέβη ο δήμαρχος Ραφήνας.
Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Κυριακής, ο Βαγγέλης Μπουρνούς υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, το οποίο όμως «δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή».
«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το κακό ξεκίνησε από τη στιγμή που η φωτιά δεν αντιμετωπίστηκε εκεί που έπρεπε.
«Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η πυρκαγιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου» εξήγησε.
«Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που βρισκόταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ», επανέλαβε.
«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» ξεκαθάρισε, καταλήγοντας πως αν δεν αντιμετωπιστούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τότε θα θρηνήσουμε εκ νέου νεκρούς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα ηχητικά στη δημοσιότητα
Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας
Είναι η αφετηρία για τον υπολογισμό της εορτής του Πάσχα
Για «ολιγωρία των επιβλεπόντων» κάνει λόγο ο Ταχιάος
Απολογείται για το δυστύχημα που προκάλεσε κοστίζοντας τη ζωή σε έναν οδηγό ταξί
Θα είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Πειραιά
Τι ερευνούν οι Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η συμπλοκή είχε αφήσει πίσω έναν νεκρό και δύο τραυματίες
Τα βίντεο που δημοσίευσε ο διευθυντής της ΕΜΥ
Πού θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις
Ο χάρτης με τους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου που παρατηρούνται καθυστερήσεις
Οι τρεις δράστες μαχαίρωσαν στον μηρό τον υπάλληλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.