Αγγελική Παππά: Η Ελληνίδα υποψήφια για το «Νομπέλ των Εκπαιδευτικών»
Έως χθες η Αγγελική Παππά ήταν μια καθηγήτρια Αγγλικών με πάθος για τη δουλειά της. Από σήμερα είναι μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.
Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το «Νομπέλ των Εκπαιδευτικών» πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.
Η συμβολή της Αγγελικής Παππά είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δεν είναι μόνο το πάθος για τη δουλειά της που την χαρακτηρίζει, αλλά και η ειδίκευσή της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Από την ειδίκευση αυτή προέκυψε το «I Love Dyslexia»(ILD), το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.
«Η επιλογή μου από την επιτροπή της οργάνωσης είναι για μένα η υλοποίηση ενός οράματος για μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Αγγελική Παππά.
Και η επόμενη μέρα της απονομής του Νομπέλ των εκπαιδευτικών; «Θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης Παιδείας για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε» προσθέτει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε μια εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν, η διάδοση και η επικοινωνία της Αστρονομίας προς το ευρύ κοινό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία
Ο Χίντον που έχει τιμηθεί με Νόμπελ Φυσικής, έχει πολλές φορές επισημάνει τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης
Διαστημικοί περίπατοι, ιδιωτικές αποστολές και ένα ρεκόρ παραμονής σε τροχιά 1.110 ημερών
Η πιο κοντινή προσέγγιση στον Ήλιο είναι γεγονός - Τι ερευνούσε
Οι θύρες φόρτισης USB Type-C πρόκειται να γίνουν το πρότυπο για όλα τα gadget
Αν δεν είχες αρκετούς λόγους για να κάτσεις στο σπίτι, μόλις βρήκες
Οι περισσότεροι σκέφτονται με την «εξαιρετικά χαμηλή» ταχύτητα των 10 bit ανά δευτερόλεπτο
Η θερμική του ασπίδα έχει σχεδιαστεί για ακραίες θερμοκρασίες 870-930 βαθμών Κελσίου
Βίντεο: «Ιστορία, επιστήμη και ενσυναίσθηση»
Σάρωσαν στα Social Media Awards 2024 σε πληθώρα κατηγοριών
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Communications Chemistry»
Δωρεάν για 15 λεπτά ανά μήνα
Δύο από τους αστροναύτες της «περπάτησαν» στο διάστημα για εννιά ώρες
Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.
ΗΠΑ και Κίνα ανταγωνίζονται για τη Σελήνη αλλά εκεί θέλει να φτάσει και η Ινδία
Υπογράφεται το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία Αστεροσκοπίου στις Αψηλές με τοποθέτηση και τηλεσκοπίου
Η νέα επικεφαλής θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής ΕΜΕΑ με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, σε μια κρίσιμη εποχή
Η κυβέρνηση στρέφει για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της στην προστασία από τον ψηφιακό εθισμό
Το Αστεροσχολείο Υπάτης φέρνει τους μαθητές σε επαφή με την επιστήμη της Αστρονομίας και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο επισκέπτη στα όρια του Σύμπαντος
Το συνολικό αποτύπωμα της πλατφόρμας είναι περίπου 50 εκατ. μετρικοί τόνοι CO2e
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.