Πλαστικά μπουκάλια, σακούλες και σαγιονάρες στο στομάχι φάλαινας (εικόνες)
Βρέθηκε νεκρή σε εθνικό πάρκο στην Ινδονησία
Μία φάλαινα φυσητήρας, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα εθνικό πάρκο στην Ινδονησία, είχε μέσα στο στομάχι της σχεδόν έξι κιλά από πλαστικά απόβλητα, μεταξύ των οποίων και 115 πλαστικά κύπελλα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του πάρκου.
Η φάλαινα μήκους 9,5 μέτρων βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Κάποτα, τμήμα του Εθνικού Πάρκου Γουακατόμπι, στα νοτιοανατολικά του Σουλαουέζι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πάρκο.
Το πάρκο είναι δημοφιλές μεταξύ των δυτών λόγω της μεγάλης έκτασης υφάλων και της ποικιλομορφίας της θαλάσσιας ζωής --αναμεσά τους σαλάχια και φάλαινες.
Η αιτία θανάτου της δεν έγινε γνωστή, αλλά αξιωματούχοι του πάρκου βρήκαν πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, σαγιονάρες και έναν σάκο με περισσότερα από 1.000 κομμάτια από κορδόνι μέσα στο στομάχι της.
Penemuan ini diungkapkan oleh investigasi bersama DKP Wakatobi, Balai Taman Nasional Wakatobi, Badan Promosi Pariwisata Daerah, Akademi Kelautan dan Perikanan Wakatobi, WWF, bersama masyarakat setempat. pic.twitter.com/XCF7EzKaBC
— Yayasan WWF Indonesia (@WWF_ID) November 19, 2018
Τον Ιούνιο, ο θάνατος ενός μαυροδέλφινου στην Ταϊλάνδη με 80 τεμάχια από πλαστικά απόβληματα στο στομάχι του συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.
Πέντε ασιατικές χώρες --η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη--ευθύνονται για μέχρι και το 60% των πλαστικών αποβλήτων που διαρρέουν στους ωκεανούς, σύμφωνα με έκθεση του 2015 της περιβαλλοντικής μκο Ocean Conservancy και του Κέντρου Επιχειρήσεων και Περιβάλλοντος McKinsey.
Η Ινδονησία, η οποία στην κατάταξη έρχεται δεύτερη μετά την Κίνα στην έκθεση του 2015 για την κακοδιαχείριση των πλαστικών αποβλήτων από πληθυσμούς που ζουν κοντά σε παράκτιες περιοχές σε 192 χώρες, έχει δεσμευτεί ότι θα διαθέτει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων κατά 70% μέχρι το 2025.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για όσους θυμούνται τις καλοκαιρινές διακοπές περασμένων δεκαετιών, τα πρόσφατα καλοκαίρια έχουν μια πολύ διαφορετική αίσθηση
Μια συμπεριφορά που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και WWF Ελλάς εγκαινιάζουν έτσι τη συνεργασία τους
Το Ινστιτούτο Πότσνταμ (PIK) και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW συνέταξαν μια νέα ενδιαφέρουσα πρόταση
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.