Κινηματογραφος

Aποκλεισμός δέκα ετών για τον Γουίλ Σμιθ από την Ακαδημία των Όσκαρ

Λόγω του χαστουκιού στον Κρις Ροκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γουίλ Σμιθ: Η Ακαδημία απαγορεύει την παρουσία του στην τελετή των Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια
Ο Γουίλ Σμιθ χαστουκίζει τον Κρις Ροκ © ΕPA Pool

Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι ο Γουίλ Σμιθ θα αποκλειστεί από τις τελετές των Όσκαρ για 10 χρόνια λόγω του περιστατικού με τον Κρις Ροκ.

Σε ανοιχτή επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από μια πρωινή συνάντηση των 54 διοικητών της ακαδημίας, ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Ρούμπιν, και ο διευθύνων σύμβουλός της, Ντάουν Χάντσον, χαρακτήρισαν επίσης τη συμπεριφορά του κ. Σμιθ «απαράδεκτη» και παραδέχθηκαν ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση κατά τη διάρκεια της τελετής. 

«Για αυτό, λυπούμαστε», ανέφερε η δήλωση. «Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και αποτύχαμε – απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές αυτό γεγονός».

Η συμπεριφορά του ο δημοφιλούς ηθοποιού Γουίλ Σμιθ που έλαβε Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η μέθοδος Γουίλιαμς», επισκίασε τη διάκριση. Όλα συνέβησαν όταν ο Κρις Ροκ που παρουσίαζε εκείνη τη στιγμή μια κατηγορία των Όσκαρ έκανε ένα αστείο για την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, επειδή ξύρισε τον κεφάλι της. Συγκεκριμένα είπε «Τζάντα σ’αγαπώ, το ”G.I. Jane 2” σε περιμένει», αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Ντέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997. Το αστείο όμως προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε χαστούκι. Επιστέφοντας στη θέση του ακούγεται να λέει «μην ξαναπιάσεις την γυναίκα μου στο στόμα σου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση.

Οι επικεφαλής της Ακαδημίας ήταν κατά της αφαίρεσης του Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ, θεωρώντας πως μια τέτοια κίνηση θα είναι υποκριτική, από τη στιγμή που δεν είχαν ληφθεί ανάλογες αποφάσεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ή τον Ρομάν Πολάνσκι για πολύ σοβαρότερες υποθέσεις από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.

Στα χρονικά η Ακαδημία έχει ακυρώσει μόνο ένα Όσκαρ. Το 1969 είχε αφαιρέσει το βραβείο από το ντοκιμαντέρ «Young Americans», όταν διαπιστώθηκε πως είχε κυκλοφορήσει το 1967.

Το χαστούκι που επισκίασε τα Όσκαρς του 2022

Η συμπεριφορά του ο δημοφιλούς ηθοποιού Γουίλ Σμιθ που έλαβε Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «Η μέθοδος Γουίλιαμς», επισκίασε τη διάκριση.

Όλα συνέβησαν όταν ο Κρις Ροκ που παρουσίαζε εκείνη τη στιγμή μια κατηγορία των Όσκαρ έκανε ένα αστείο για την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, επειδή ξύρισε τον κεφάλι της. Συγκεκριμένα είπε «Τζάντα σ’αγαπώ, το ”G.I. Jane 2” σε περιμένει», αναφερόμενος στην ταινία για την οποία η Ντέμι Μουρ είχε ξυρίσει το κεφάλι της το 1997.

Το αστείο όμως προκάλεσε την οργή του Γουίλ Σμιθ ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και του έριξε χαστούκι. Επιστέφοντας στη θέση του ακούγεται να λέει «μην ξαναπιάσεις την γυναίκα μου στο στόμα σου». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ