Κοσμος

Δεκάδες σκύλοι θεραπευτές παρηγορούν συγγενείς και φίλους των θυμάτων του Ορλάντο (εικόνες, video)

Ταξίδεψαν από επτά πολιτείες των ΗΠΑ για να τα αγκαλιάσει ο κόσμος που το έχει ανάγκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131061-297325.jpg

Περισσότερα από δέκα σκυλιά θεραπευτές έχουν ταξιδέψει από κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών προς το Ορλάντο για να προσφέρουν παρηγοριά και ανακούφιση σε συγγενείς, φίλους και επιζήσαντες του μακελειού στο γκέι κλαμπ Pulse που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 49 ανθρώπους.

image

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ράτσας γκόλντεν ριτρίβερ έχουν σταλεί σε νοσοκομεία, σε αστυνομικά τμήματα, σε ολονυκτίες, σε σπίτια και στη λουθηριανή εκκλησία της κοινότητας LGBT για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Φορούν ειδικά γιλέκα που λένε «χάιδεψε με» και βρίσκονται εκεί για όσους αισθάνονται την ανάγκη να αγκαλιάσουν κάποιον σφιχτά. Ήδη περισσότερα από 300 άτομα, συγγενείς θυμάτων και εργαζόμενοι του κλαμπ, έχουν επισκεφθεί τα σκυλιά θεραπευτές.

image

Η ομάδα των εκπαιδευτών δηλώνει πως προσπαθεί πάντα να ανταποκριθεί μέσα σε 24 ώρες μετά από κάθε πρόσκληση για βοήθεια. Τα σκυλιά προέρχονται από επτά διαφορετικές. Η υποδοχή τους στο αεροδρόμιο του Ορλάντο ήταν θερμή και από τις πρώτες στιγμές ξεκίνησε η διαδικασία της επούλωσης και ανακούφισης των θυμάτων.

Ήδη μέσα σε μια μέρα, τα σκυλιά έχουν επισκεφθεί περίπου 300 άτομα μεταξύ των οποίων είναι συγγενείς νεκρών και εργαζόμενοι στο κλαμπ όπου ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε 49 ανθρώπους. Οι σκύλοι θεραπευτές και εκπαιδευτές τους θα παραμείνουν στο Ορλάντο για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα σκυλιά κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Χρησιμοποιήθηκαν μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως στον μαραθώνιο της Βοστώνης, και μαζικές δολοφονίες, όπως στο δημοτικό σχολείο του Σάντι Χουκ και στο μακελειό στο κολέγιο Umpqua του Όρεγκον. «Τα σκυλιά είναι σαν μια γέφυρα για τους ανθρώπους, είναι καλοί ακροατές και δεν είναι επικριτικά», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπαιδευτής για τα οφέλη των υπηρεσιών των πανέμορφων αυτών των τετράποδων θεραπευτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.